Braşov: CET refuză să prezinte date solicitate de Protecţia Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: CET refuză să prezinte date solicitate de Protecţia Consumatorilor
Braşov: CET refuză să prezinte date solicitate de Protecţia Consumatorilor

Deşi reprezentanţii conducerii CET Braşov susţin că nu li s-au cerut, oficial, informaţii cu privire la valoarea lucrărilor de debranşare, acest lucru nu este adevărat.

Astăzi am intrat în posesia cuprinsului unui proces-verbal de constatare a unei contravenţii, întocmit de un inspector de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor  (CJPC) Braşov, în 9 iulie, act în care se dă un termen în care CET să prezinte un deviz detaliat referitor la felul în care s-a ajuns ca tăierea unui calorifer să coste aproximativ 100 de lei. Documentul poartă şi semnătura de luare la cunoştinţă, din partea unui reprezentat CET. Termenul până la care regia trebuie să prezinte informaţiile cerute a expirat în 24 iulie.

Sume fabuloase pentru tăiatul unei ţevi

Reprezentanţii CET nu au răspuns solicitării Protecţiei Consumatorilor. Singurele informaţii au devenit publice în urma participării directorului tehnic al CET Braşov, Iosif Gulacs, la emisiunea „La ordinea zilei”, difuzată de TVS Braşov. Gulacs a precizat că, pentru tăierea unui calorifer se încasează circa 100 de lei, pentru că 25 de lei reprezintă cheltuieli materiale, 40 de lei valorează manopera, iar restul sunt taxe şi impozite datorate diferitelor bugete ale statului.  

Consilierii locali, dezinteresaţi de soarta CET

Deşi zeci de mii de braşoveni sunt privaţi de apă caldă, foarte mulţi dintre ei fiind cu plata facturilor la zi, o parte a aleşilor locali nu par a fi interesaţi de rezolvarea problemei. Potrivit unor surse neoficiale, confirmate însă de conducerea executivă a CET, mulţi dintre consilierii municipali, care fac parte din Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor a regiei de termoficare, sunt absenţi de la şedinţe. Astfel, la fiecare dintre ultimele întrunir, din 27 de consilieri, doar „vreo 16-17” au fost prezenţi. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite