Braşov: Braşovenii sunt ţinuţi de trei luni fără apă caldă, iar angajaţii CET fără salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Braşovenii sunt ţinuţi de trei luni fără apă caldă, iar angajaţii CET fără salarii
Braşov: Braşovenii sunt ţinuţi de trei luni fără apă caldă, iar angajaţii CET fără salarii

În pragul iernii, problemele furnizorului de energie termică în sistem centralizat se acutizează de la o zi la alta, iar întreg oraşul riscă să rămână făăr căldură în ciuda promisiunilor date de către autorităţile locale. Mai citeşte şi: Primarul le promite braşovenilor apă caldă Braşovenii fac apel la preşedinte pentru a avea din nou apă caldă

Situaţia în care se află CET devine una fără de ieşire şi pentru salariaţii săi. De ieri, 100 de angajaţi au intrat în şomaj, după cum Consiliul de Administraţie a decis la începutul lunii august. Ţinând cont de faptul că centrala nu mai produce absolut nimic de peste trei luni, nici venituri nu au existat, astfel că, nu pot fi plătite cele şase salarii compensatorii la care angajaţii au dreptul.

„În momentul de faţă nu avem aceşti bani. Întâi de toate, trebuie să plătim gazul şi să reluăm procesul de producţie“, a explicat Florin Cuţitei, directorul CET. Chiar dacă CET nu a mai furnizat apă caldă, toţi angajaţii au lucrat normal, fiindcă s-au relizat diferite lucrări de reparaţii, iar reţelele au fost pregătite pentru începerea furnizării căldurii.

Din păcate, atâta timp cât nu s-a produs agent termic, nici încasări nu au fost şi nici salariile nu pot fi plătite. CET a achitat furnizorului de gaz cei 1,2 milioane de lei, recuperaţi de la braşoveni din datoria de 30 de milioane. În prezent, se poartă discuţii pentru reeşalonarea acestei sume, pentru ca şi Gaz de Suez Energy să dea drumul la gaz.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite