Braşov: Bani pentru CET, dar fără destinaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Bani pentru CET, dar fără destinaţie
Braşov: Bani pentru CET, dar fără destinaţie

În loc de bani pentru investiţii şi reducerea pierderilor, Statul continuă să acorde ajutoare financiare în cuantum de zeci de milioane de lei centralelor de termoficare.

Şi în şedinţa de Guvern de ieri, Executivul a aprobat „alocarea unui sprijin financiar de 160 milioane de lei pentru mai multe oraşe şi municipii din România, în vederea asigurării energiei termice şi apei calde livrate populaţiei în perioada de iarnă“, după cum a spus însuţi premierul Emil Boc. În conformitate cu proiectul de lege, CET Braşov va primi 97,3 milioane de lei, însă nimeni nu a specificat dacă cu aceşti bani se va plăti datoria la gaz sau vor fi folosiţi pentru viitor. Chestionat de reporterii „Adevărul de Seară“, directorul Florin Cuţitei, a declarat că la ora actuală, nu ştie cu exactitate ce cuantum a fost alocat Braşovului şi nici pentru ce au venit de fapt aceşti bani. „Acum merg spre Bucureşti, unde voi fi informat despre destinaţia acestor bani. Cel mai probabil mâine vom avea discuţii şi cu reprezentanţii furnizorului de gaz”, a precizat Cuţitei.

Apă caldă doar pentru unii

Acesta a mai spus că, în cursul zilei, a fost reluată şi alimentarea cu gaz pentru cele şase centrale termice de cartier, astfel că aproximativ 5.000 de apartamente au din nou apă caldă. Grosul abonaţilor, care sunt alimentaţi de la sursa principală a CET, vor rămâne în continuare fără apă şi căldură până la 1 noiembrie. Având în vedere că meteorologii au anunţat temperaturi scăzute pentru zilele următoare, respectiv de sub zece grade, ceea ce conform legii ar însemna începerea livrării de căldură, CET nu va putea să încălzească decât locuinţele aflate în zona respectivelor centrale.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite