Braşov: CAMPANIE: Consiliul de Administraţie al CET le dă cu flit aleşilor locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CET nu-şi bate joc doar de cele câteva zeci de mii de braşoveni care nu au apă caldă, ci chiar şi de consilierii locali. Preşedintele CA nu a participat la şedinţa AGA, fiindcă era... în concediu, iar singurul membru al forului care a fost prezent, a „uitat” să le prezinte consilierilor locali devizul lucrărilor de debranşare, după cum ar fi trebuit.

O vorbă din popor spune că promisiunea dată este datorie curată. Se pare însă, că zicala este o necunoscută pentru membrii Consiliului de Administraţie şi conducerea CET. Cu toate că în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor de acum două săptămâni, s-a stabilit că la următoarea întrunire reprezentanţii furnizorului vor veni în faţa consilierilor locali cu o explicaţie în privinţa costurilor de debranşare, respectiv un deviz al lucrărilor, astăzi, punctul referitor la micşorarea acestor taxe nici măcar nu a mai fost introdus pe ordinea de zi. Se pare că preşedintele CA, Vlad Vătafu, a „uitat” că în şedinţa din data de 3 iulie promisese că se va pronunţa în faţa aleşilor locali cu privire la această problemă.

Ţara arde... unii pleacă în concediu

El nici măcar nu a mai venit la întâlnire, fiindcă era în... concediu de odihnă, dar în conformitate cu prevederile legale el este cel care convoacă şedinţele de AGA şi deci ar fi trebui să ştie că nu poate veni la această dată. De cealaltă parte, directorul CET Florin Cuţitei a motivat sec că nu a participat la întrunirea trecută, fiindcă a fost în... concediu, şi astfel, nu avea de unde să ştie că trebuie să aducă acele documente. Concluzia este simplă: conducerea CET vrea să ascundă de ochii consilierilor locali actele justificative prin care se explică de ce braşovenii trebuie să plătească cea mai mare taxă din ţară pentru debranşare . Totuşi, conducerea CET a precizat că peste o săptămână va fi o şedinţă de CA, iar consilierii locali interesaţi vor putea participa pentru a expune din nou problema micşorării costurilor de debranşare de la sistemul centralizat.

Primarul se spală pe mâini

Prezent la şedinţă, primarul George Scripcaru a susţinut că nu doreşte să se bage în această problemă, deoarece este una strict de management al CET, ca de altfel şi recuperarea datoriilor de la rău-platnici. Conducerea CET a precizat că oricum nu este dispusă să micşoreze aceste costuri, întrucât cu banii încasaţi se mai acoperă o parte din datorii.

Salariile de „nabab” menţinute

Pe de altă parte, dacă este să ne uităm pe fluturaşul angajaţilor din conducerea CET, concluzia este una clară: se menţin taxe piperate pentru a le umple buzunarele mai-marilor CET. Astfel, directorii au un câştig brut cuprins între 4.400 şi 4.800 de lei, iar salariul brut al şefilor de serviciu se situează între 2.000 şi 3.000 de lei.
Cu toate acestea, amplul proces de restructurare anunţat, îi va afecta în mare parte pe muncitorii furnizorului, din cele 110 persoane care începând de astăzi trebuie să-şi caute loc de muncă, doar 7 fiind din personalul TESA.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite