CAMPANIE/ Braşovenii se plâng că au prea puţine parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii  mai sunt nemulţumiţi şi de faptul că numărul locurilor de joacă pentru copii este foarte mic. Unul dintre exemplele relevante referitoare la situaţia zonelor verzi lăsate de izbelişte este cel al parcului „La Cruce", ajuns un focar de infecţie.

Una dintre nemulţumirile braşovenilor legate de activitatea administraţiei publice locale se referă la insuficienţa numărului de spaţii verzi. Supărările oamenilor sunt cuprinse într-un sondaj de opinie realizat recent de Institutul de Politici Publice (IPP).

În concluziile documentului se menţionează că: „braşovenii sunt în general mulţumiţi de modul în care sunt administrate parcurile şi locurile de joacă, deşi spun că numărul acestora este destul de mic prin comparaţie cu nevoile".

Edilii fac promisiuni

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, ne-a declarat că „la ora actuală se plantează pomi în mai multe zone ale oraşului, pentru crearea unor perdele care să atenueze zgomotul. De asemenea, toate zonele verzi în care s-au desfăşurat lucrări au fost reabilitate, iar în această primăvară s-a desfăşurat şi o campanie de plantare de gard viu în zona blocurilor. Braşovenii beneficiază de peste 19mp/locuitor de spaţiu verde. Am obţinut o finanţare pentru reabilitarea Parcului Tractorul şi am depus trei proiecte, pentru zona Lacului Noua, Aleii Brediceanu şi a Parcului Trandafirilor".  

Cruce pentru parcul „La Cruce"

Un exemplu nefericit referitor la spaţiile verzi din Braşov este cel al Parcului „La Cruce", de pe strada Bisericii Române. Până acum câţiva ani, acolo exista un spaţiu verde, pe care locuitorii din zonă îşi puteau plimba liniştiţi copiii. Situaţia, însă, s-a schimbat. De aproape zece ani locul a fost lăsat în paragină şi s-a transformat într-un focar de infecţie din cauza gunoaielor aruncate acolo.

Virgil Rangu este unul dintre locuitorii din zonă a sesizat autorităţile despre această situaţia însă nu a primit răspuns. „Am sesizat Primăria, Garda de Mediu, Protecţia Mediului etc. şi, totuşi, parcul a fost distrus. Prin 2000, terenul pe care era amenajat parcul a fost retrocedat, după părerea noastră în mod ilegal. Apoi a fost vândut şi revândut de mai multe ori. Acum vreo doi ani ajunsese depozit de materiale de construcţie. Suntem atâţia oameni în zonă, mulţi cu copii mici şi nu avem un spaţiu verde sau un loc de joacă", ne-a spus Virgil Rangu.     

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite