Braşov: Un braşovean conduce la Red Bull X-Alps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După prima zi a competiţiei, Toma Coconea, reprezentantul României în concurs, conduce plutonul. Ediţia 2009 a competiţiei Red Bull X-Alps este condusă după primele 24 de ore, de un braşovean. POVESTEA braşoveanului, aici

La aproape 24 de ore de la start, Tomi a reuşit să parcurgă 119 de kilometri, alergând cu o viteza medie de 7 km/h. De când s-a dat startul, românul nu a avut timp de odihnă decât cinci ore. Toma este urmat, pe locul al doilea, de elveţianul Martin Müler, aflat la o distanţă de 10 km, în urma românului , iar pe locul al treilea, de Alex Hofer, tot din Elveţia, aflat la 16 km distanţă de reprezentantul ţării noastre. Faţă de ultimul clasat în pluton, Toma are un avans de 53 de km.

Urmează Gross glockner

Dupa ce a cucerit vârful Gaisberg, din Austria, cu o altitudine de 1.288 de metri, Toma a urcat pe vârful Watzmann, la 2.713 de metri altitudine, astăzi urmând să cucerească vârful Grossglockner, cu o altitudine de 3.798 de metri. În aventura Red Bull X-Alps 2009, Toma este însoţit de Vasile „Gigi” Trifan, cel care va fi alături de el pe parcursul întregii competiţii. El va fi „ochii si urechile” lui Toma, mâna sa dreaptă, cel care îl va ajuta să stabilească traseul de a doua zi şi va realiza noi strategii.

Ediţia 2009 a competiţiei Red Bull X-Alps înseamnă 818 kilometri, 30 de participanţi din 23 de ţări şi 5 ţări de traversat, pentru a ajunge la Monaco. Oraşul Salzburg a fost locul în care, duminică, s-a dat startul ediţiei 2009 a celei mai grele competiţii. Reprezentanţi ai elitei sportului extrem internaţional au început odiseea transalpină, înarmaţi doar cu o parapantă şi o pereche de bocanci de căţărare. Încurajaţi de peste 3.500 de spectatori, cei 30 de sportivi au luat startul în Piaţa Wolfgang Amadeus Mozart, prima oprire făcându-se pe vârful Gaisberg. 

Concurenţă serioasă

Cei mai curajoşi şi mai experimentati iubitori ai sporturilor extreme din întreaga lume îşi vor depăşi limitele în urmatoarele 2 săptămâni, pentru a traversa munţi legendari, ce se întind în 5 ţări, doar cu o parapantă şi o pereche de bocanci de căţărare, niciunalt mijloc de transport nefiind acceptat. Red Bull X-Alps 2009 înseamnă, pe lângă anduranţă, concentrare şi tactica, şi abilitatea de a rezista durerii şi a învinge oboseala, dar şi lupta cu cele mai vitrege condiţii meteo.

Dacă doriţi să vedeţi evoluţia live a lui Tomi, o puteţi face pe Live Tracking, la www.redbullxalps.com.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite