Braşov: Clase fictive la şcoala din Budila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Clase fictive la şcoala din Budila
Braşov: Clase fictive la şcoala din Budila

Din cauză că la unitatea de învăţământ dinBudila există clase în care învaţă doar câte cinci-şase elevi, Inspectoratul Şcolar Judeţean va demara o anchetă.

Inspectorul şcolar general Dorel Agache a anunţat că ideea verificărilor de la şcoala din Budila a apărut după ce a fost acolo într-o vizită şi a constatat că există clase în care învaţă doar câte cinci-şase elevi.

Pe hârtie, în cataloage sunt înscrişi câte 20 de elevi, însă nu vin la şcoală decât foarte puţini. Iar conducerea şcolii, în condiţiile în care situaţia nu este de ieri-de azi, păstrează numărul de clase şi, implicit, de norme didactice. Am verificat şi pot spune că sunt înscrişi în catalog şi elevi care au rămas repetenţi ani de zile şi pe care nu i-a mai văzut nimeni pe la şcoală“, a spus Agache.

Situaţii asemănătoare şi în Braşov

Dorel Agache a precizat că va fi verificat modul în care au fost înscrişi elevii absenţi la cursuri şi, mai ales, cine a întocmit cererea de înscriere.

Inspectorul general a mai spus că, de dragul păstrării unui număr mare de posturi în şcoli, s-au păstrat clase care nu respectă normele educaţiei în privinţa numărului de elevi dintr-o clasă, asemenea situaţii fiind întâlnite inclusiv la unităţile din municipiul Braşov.

El a mai adăugat că situaţia de la Budila este cu atât mai absurdă cu cât „se păstrau trei clase de acelaşi nivel, în loc să se facă doar una, în condiţiile în care erau, în total, maxim 15 elevi care frecventau cursurile“.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite