Bucătarii braşoveni, campioni la GastroPan (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bucătari de la Complexul Alpin din Poiană, Cabana Vânătorilor din Predeal, Restaurantul Belvedere şi Hotelul Aro Palace s-au remarcat la concursul „Etalează-ţi Aptitudinile", de la Târgu-Mureş.

Braşovenii s-au remarcat, weekendul trecut, la una dintre cele mai grandioase competiţii dedicate specialiştilor din domeniile panificaţiei, cofetăriei şi gastronomiei, de la Târgu-Mureş.

VEZI AICI FOTOGALERIE CU PREPARATE ŞI SCULPTURI IMPRESIONANTE

Braşovenii s-au numărat printre cei 100 de brutari, cofetari şi bucătari, care s-au întrecut la cele şapte categorii grupate în trei secţiuni competiţionale, la cea de-a treia ediţie a concursului de creativitate „Etalează-ţi Aptitudinile", din cadrul expoziţiei GastroPan. Maeştrii au impresionat prin caracterul sănătos, hrănitor, tradiţional şi inovator al preparatelor pe care le-au prezentat.

image

La categoria platouri preparate reci, Dragoş Bercea, de la Cabana Vânătorilor din Predeal şi bucătarul Daniel Buzea, de la Restaurantul Belvedere Braşov au câştigat premiul I. Daniel Buzea are o experienţă de peste zece ani în bucătărie, iar de trei luni se află în echipa maestrului în arta culinară, Ioan Florescu. El a prezentat un platou frumos decorat, pe bază de păstrăv de fiord, ficat de raţă, calcan posat, ton şi scoici.

Daniel Buzea, de la Restaurantul Belvedere Braşov

image
image

Tot la această categorie s-a remarcat şi bucătarul şef specialist Adrian Negescu, de la Compexul Alpin Braşov, coordonat de maestrul bucătar Robert Man. Echipa a obţinut locul II cu un platou pe bază de sturioni, lopătari şi garnituri. De asemenea, maeştrii bucătari care au reprezentat singurul hotel de cinci stele din Poiana Braşov au oferit o demonstraţie de gătit live tuturor spectatorilor. Preparatele au fost realizate într-o galantină din piept de pui învelită în bacon, cotletele de căprioară au fost cu sos de afine şi mure, iar muşchiuleţul de porc a fost făcut cu sos forestier.

image

Platou festiv pregătit de Adrian Negescu, de la Compexul Alpin din Poiana Braşov

image
image

Sculpturi în fructe şi legume

image
image

Alexandru Chitic (21 de ani), originar din Chişinău, din partea Hotelului Aro Palace Braşov a fost desemat cel mai tânăr participant la concurs. Studentul de la Facultatea de Alimentaţie şi Turism, din cadrul Universităţii „Transilvania" Braşov a sculptat în dovleci, pepeni şi a realizat flori din ridichi, sfeclă roşie şi morcovi pe tema „primăvara".

image
image

„Majoritatea sculpturilor le-am făcut înainte de concurs, iar acolo am sculptat un dovleac în faţa juriului, timp de patru ore, din care am făcut o vază decorată cu motive florale", a spus Alexandru. Sculpturile sale au impresionat juriul şi spectatorii şi i-au adus premiul I.  

image

Platou rece prezentat de bucătarul Daniel Buzea (locul I)

File de pastrav de fiord usor aromat cu fum de cimbrisor de padure, umplut cu crema de mascarpone si cozi de langustine;
Piept si ficat gras de rata, jeleu de portocale cu parfum de scortisoara si cuisoare in mantie de furnir de migdale;
File de calcan posat, umplut cu ciuperci de padure si legume proaspete marinate cu pesto de rucola;
File de ton infuzat cu lemon grass, usor prajit, invelit in mousse de limete si folie de ardei gras copt;
Medalion din scoici Saint Jaques in mantie de praz gratinat cu bezea cu aroma de lamaie;

Tort din mousse de morcov cu mango pe pandispan cu verdeturi si caviar de wasabi;
Legume proaspete marinate cu busuioc;
Salata din cus-cus cu espuma de rosii, crocant din susan cu chilly, perle curcubeu din reductie de portocale, sare de himalaya;
Terina din pastai de mazare si mozzarella in prosciutto di parma pe prajitura de morcov cu ghimbir;

Sos spumat de homar;
Sos de piper verde cu samburi de dovleac;
Sos de visine cu aroma de rozmarin si reductie aceto balsamica.

Platou rece prezentat de bucătarul şef specialist Adrian Negescu

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite