Braşov: „Bucătărie de vară“ la Pietrele lui Solomon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: „Bucătărie de vară“ la Pietrele lui Solomon
Braşov: „Bucătărie de vară“ la Pietrele lui Solomon

Zeci de braşoveni ies la marginea pădurii pentru a coace în aer liber vinete şi ardei.


Braşovenii care cunosc diferenţa de gust dintre vinetele sau ardeii copţi la flacăra aragazului sau pe un grătar cu lemne, în aer liber, transformă în aceste zile zona Pietrele lui Solomon într-o adevărată bucătărie.

În aproape toate după-amiezele, dar mai ales la sfârşitul săptămânii, zeci de braşoveni aleg zona Pietrele lui Solomon pentru a pregăti diferite legume pentru a fi conservate. Oamenii vin la marginea pădurii pentru a coace vinete sau ardei animaţi de dorinţa de a obţine un gust cât mai bun „rezervelor“ pentru iarnă sau pentru a-şi proteja locuinţa de fumul care se degajă în timpul preparării.

Cei mai mulţi îşi aduc de acasă cele necesare: lemne, grătare, vase, iar mesele de lemn amplasate pe marginea pârâului sunt tot ceea ce le mai trebuie gospodinelor pentru a-şi etala talentul în domeniu. Unii mai apelează şi la pădure pentru a aduna lemne, însă, cu miile de oameni care ies la un grătar în fiecare week-end, a găsi o bucată de lemn uscat este o adevărată raritate.

Amănunte despre "secretele" preparării vinetelor în aer liber puteţi citi în ediţia de astăzi a cotidianului Adevărul de Seară.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite