Braşov: PORTRET/Bianca Bucă, jurnalista pasionată de design vestimentar (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra jurnalistă îmbină cele două pasiuni cu multă atenţie, astfel încât întotdeauna ştie cât timp să rezerve pentru a realiza performanţe în ambele activităţi. GALERIE FOTO AICI.

Profil
NĂSCUTĂ:
13 august 1982, Alexandria
STUDII: Şcoala de Arte, secţia Design vestimentar, Braşov
FAMILIE: logodită

Nu ai nevoie de foarte mult timp pentru a-ţi da seama că Bianca este o persoană extrem de ambiţioasă, veselă şi optimistă, ghidată fiind de foarte mult bun simţ. Creativitatea şi imaginaţia sunt cele mai puternice atuuri pe care le are şi care o ajută să reuşească atât în televiziune, cât şi în crearea de articole vestimentare chic: „Fashionul şi jurnalismul sunt cele mai dragi domenii ale sufletului meu“.

Pasiune moştenită de la părinţi

Bianca susţine că atracţia spre partea artistică se datorează mamei. „Ea a fost cea care m-a inspirat şi care m-a încurajat să mă îndrept spre partea aceasta artistică, a designului vestimentar. De aceea am studiat grafica timp de şapte ani şi am participat la numeroase concursuri din domeniul artei. În prezent, mama creează broşe pe care de multe ori le ataşez la hainele pe care le fac eu“, a declarat designerul vestimentar. De aceea, încă din clasa a IX-a, la celebra întrebare „Ce meserie vrei sa ai pe viitor?“, Bianca a ştiut că doreşte să devină designer vestimentar, să-şi pună în valoare creativitatea şi să îşi admire creaţiile pe trupurile manechinelor.

Cursuri de jurnalism şi design vestimentar

În 2005, Bianca a absolvit Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii „Transilvania“ din Braşov. „Chiar dacă am terminat Dreptul, pe mine mă pasiona jurnalismul. Ţin minte că pentru prima dată am scris la Gazeta Colegiului Tehnic «Petru Poni» şi că am fost corespondent din partea liceului pentru Radio 21 Oneşti. Tocmai de aceea, atunci când mi s-a ivit ocazia, am urmat un curs de specializare, în urma căruia am obţinut diploma de redactor/reporter“, a spus tânăra. Imediat s-a şi angajat la un ziar local, unde scria texte care se adresau femeilor, iar în 2007 Bianca s-a angajat la un post local de televiziune unde, după numai căteva săptămâni, a reuşit să modereze prima emisiune tv, „Revista presei“, pe care o realizează şi astăzi.

Pentru că şi-a dorit foarte mult să se califice în fashion, anul acesta, Bianca a absolvit şi  Şcoala de Arte, secţia Design vestimentar. De atunci, ea a creat numeroase articole vestimentare care conferă femeilor o alură deosebită. În prezent, creatoarea lucrează la o nouă colecţie, cea de iarnă. „Noua colecţie o să cuprindă rochiţe de seară din materiale sclipitoare care vor fi, în general, paietate manual, pelerine în carouri ori realizate din materiale nu foarte groase şi ţesături diafane înflorate“, spune tânăra.

Întrebări şi răspunsuri
Care a fost cea mai frumoasă experienţă pe care ai avut-o ca jurnalist?

Am avut parte de o experienţă fascinantă atunci când am participat la o întâlnire cu presa locală la Cotroceni, dar şi atunci când am comentat pentru prima dată un meci de fotbal de sală. În plus, împrăună cu un alt coleg, am realizat emisiunile de Crăciun, ce cuprind un program special pentru sărbătorile de iarnă.

Care a fost cea mai îndrăzneaţă colecţie semnată de tine?
Pe ideea eco, am creat anul trecut o colecţie din hârtie, pe tema anilor ‘50-  60 alcătuită din  rochiţe şi alte hăinuţe pe care le-am realizat astfel încât să poată fi purtate şi cu altă ocazie.

Ce-i place:

Îmi place foarte mult să dansez, în special dansuri de societate, să petrec cât mai mult timp cu familia, ador sărbătorile de iarnă şi, mai ales să împodobesc bradul de Crăciun.

Ce nu-i place:

Nu-mi place falsitatea, ipocrizia oamenilor şi răutatea gratuită. Nu înţeleg de ce sunt unii oameni aşa de răi şi invidioşi.



Ţi-ai dori să îţi petreci concediul în Caraibe, cu 3.000 de euro în buzunar? Visul tău poate deveni acum realitate. Participă la concursul Miss Click 2009 şi ai şansa de a te distra pe cinste, alături de un prieten! Dă click pe imaginea de mai jos, spune-ne cum te cheamă şi lasă-ne un număr de telefon, iar fotografii noştri te vor contacta în cel mai scurt timp posibil.

                                                              Garantat primeşti 100 de lei şi un photobook profesionist!

image


                                                                                Citeşte aici regulamentul concursului

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite