Anchete rutiere pe D.N.-uri: de unde veniţi, unde mergeţi şi în ce scop? / FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Bogdan Crăciun
Foto: Bogdan Crăciun

Un panou care anunţă că la 300 de metri se desfăşoară o anchetă de circulaţie, o mulţime de oameni în portocaliu şi un echipaj de poliţie. Aşa au arătat astăzi drumurile de ieşire din municipiul Braşov. Şoferii opriţi de aceste echipe şi întrebaţi încotro se îndreaptă, au plecat mai departe întrebându-se şi ei care este scopul unei astfel de desfăşurări de forţe. Acţiunea este una naţională.

image

Cu toate că nici o maşină nu a staţionat mai mult de 30 de secunde, cozile de la ieşirile şi intrările în municipiul Braşov au fost destul de mari.

image

Şoferii opriţi au răspuns la câtev întrebări: de unde vin, unde merg, care este ruta, care este scopul călătoriei (turism şi plăcere, afaceri sau navetă, ori alte scopuri) şi care este numărul pasagerilor din maşină.

image

 „Acest sondaj se face o dată la cinci ani cu scopul de a măsura portabilitatea drumurilor naţionale. Se stabilesc astfel valorile traficului. Sunt doi oameni care numără şi notează pe categorii fiecare maşină care trece şi alte 18 persoane , câte 9 pe fiecare sens de circulaţie, îi întreabă pe şoferi care le e destinaţia. Nu oprim fiecare maşină, pentru că ar însemna cozi prea mari", ne-a declarat Nicolae Drăghici, şef District Drumuri Naţionale Lunca Câlnicului.

image
image

Alături de echipele drumurilor naţionale a stat şi câte un echipaj al Poliţiei rutiere Braşov, pentru a-i convinge pe şoferi să oprească şi să răspundă sondajului. „Şoferii nu sunt obligaţi să ne răspundă şi sunt şi aşa destul de mulţi care ne vorbesc nu tocmai frumos. Daca nu ar fi şi poliţia cu noi, probabil nu ne-ar răspunde prea mulţi", mai adaugă Nicolae Drăghici.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite