Braşovul vrea să obţină şi titlul de Capitală Verde a Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, anul acesta, au obţinut titlul de Capitală Verde a României, edilii vor ca oraşul de la poalele Tâmpei să devină şi Capitala Verde a Europei, titlu deţinut în prezent, de Hamburg.

Titlul de Capitala Verde a Europei recompensează oraşele care îşi arată interesul pentru mediu şi care folosesc metode eco, pentru a devini un model pentru alte oraşe europene.

Pentru a obţine acest titlu, Braşovul trebuie să implementeze soluţii inteligente la problemele traiului urban, să dezvolteze energii regenerabile şi să crească consumul sustenabil. „Ne vom depunde candidatura în luna iunie, după care vom evalua criteriile de selecţie, pe care trebuie să le îndeplinim pentru a obţine acest titlu. Noi vom putea obţine această titulatură în 2014 sau 2015, fiindcă pentru anii următori au fost depuse deja candidaturile", a explicat primarul George Scripcaru.

Implicare în proiecte de mediu

Oraşul de la poalele Tâmpei a primit titulatura de Capitală Verde a României, în 2011, pentru implicarea în proiectele de protecţia mediului. Premiul a fost acordat pentru faptul că politicile şi programele de dezvoltare locală din ultimii ani clasează problematica dezvoltării durabile prin prisma protecţiei mediului înconjurător, iar implicarea comunităţii reprezintă un obiectiv strategic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite