Braşovul va fi un mic Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daria Trifu şi Bruno Pischiutta vor rămâne la Braşov până la sfârşitul lui noiembrie. Stelian Grăjdan
Daria Trifu şi Bruno Pischiutta vor rămâne la Braşov până la sfârşitul lui noiembrie. Stelian Grăjdan

Doi producători de film din Canada vor să pună aici bazele celei mai tari şcoli de film şi actorie din Transilvania

Daria Trifu (30 de ani) s-a născut la Braşov, însă din 1999 s-a stabilit în Canada. Aici şi-a început cariera în industria cinematografică, iar meseria a readus-o la Braşov la începutul acestui an, când a venit să realizeze un documentar despre oraşul ei natal. A venit însoţită de Bruno Pischiutta, directorul Global Film Studio Inc, din Canada, care s-a îndrăgostit iremediabil de oraşul nostru.

Din dorinţa de a fi cât mai mult la Braşov, a luat naştere proiectul Braşov Film Center, care se vrea a fi o şcoală de cinematografie pentru tinerii talentaţi. „Cred că sunt foarte multe talente aici în Transilvania, diferite de cele de la Bucureşti. Însă Transilvania a fost abandonată şi de aceea vrem să facem aici o şcoală pentru tinerii din zona asta. La cursuri poate participa, însă, oricine, din orice oraş al ţării şi chiar din străinătate", a spus Bruno Pischiutta.

Cursuri gratuite

Cursurile vor fi gratuite, studenţii trebuid doar să îşi asigure transportul şi cazarea la Braşov. S-a încheiat deja un parteneriat cu Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu, care va pune la dispoziţie sala mică pentru desfăşurarea cursurilor. „Cursurile vor fi filmate şi transmise în direct pe Internet, astfel că oricine va putea să ia parte la ele. Vor fi cursuri de actorie, de regie, de producţie şi scenografie, iar la final studenţii vor primi o diplomă", a mai spus porducătorul. Cursurile vor începe în primăvară, iar înscrierile se fac deja pe site-ul www.rollywood.org. Cei doi producători vor fi în Braşov până la sfârşitul lunii noiembrie, aşa că toţi cei intesaţi de cursurile Braşov Film Center se pot întâlni cu ei.

Documentar despre Braşov

În paralel, filmările la documentarul intitulat „Braşov, Pobably the Best City in the World" continuă. „Vrem să surprindem Braşovul în toate anotimpurile. Am început filmările în luna mai, cu sărbătoarea Junilor, şi le vom termina în aprilie anul viitor. Vrem să prindem şi perioada de iarnă, cu zăpadă, în Poiana Braşov", a explicat Daria Trifu. „Filmul va avea o durată de 90 de minute şi va prezenta tot ce este frumos în Braşov. Vrem să arătăm că Braşovul este un oraş turistic, internaţional. Targetul nostru sunt televiziunile din Statele Unite ale Americii, însă americanii ştiu doar de Dracula, noi vrem să le arătăm cât de frumos este Braşovul", a mai explicat Bruno Pischiutta.

Festival Internaţional de Film, la Braşov

Cei doi producători din Canada mai vor să facă la Braşov şi un Festival Internaţional de Film, la care să fie prezentate filme pe teme sociale, nonviolente. Festivalul, care va avea loc cel mai probabil în luna iulie 2012, se va întinde pe durata a 12 zile. În plus, cei doi au în vedere şi crearea unei „agenţii de talente" prin intermediul căreia să promoveze actori vorbitori de limbă engleză.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite