Braşovul reprezintă România în concursul „Capitala Verde“ a Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în 2010, Braşovul a fost desemnat „Capitala Verde" a României, acum, oraşul de la poalele Tâmpei a intrat oficial în competiţie pentru titlul de „Capitala verde a Europei", pentru anul 2014, alături de alte 18 oraşe mari din Europa.

Printre acestea se numără Paris, Bruxelles, Frankfurt, Rotterdam, Viena sau Salonic. Braşovul şi-a depus candidatura pentru acest titlu în luna iunie a acestui an, iar acum a fost selectat între cele 19 oraşe concurente,

Titlul de Capitala Verde a Europei recompensează oraşele care îşi arată interesul pentru mediu şi care folosesc metode eco, pentru a devini un model pentru alte oraşe europene. În fiecare an, premiul este acordat unui oraş fruntaş în ceea ce priveşte stilul de viaţă urban prietenos cu mediul înconjurător, şi care reprezintă un model pentru celelalte oraşe europene. Cele unsprezece criterii de selecţie şi evaluare acoperă contribuţia locală la schimbările climatice globale, transportul local, zonele verzi, utilizarea durabilă a terenurilor, natura şi biodiversitatea, calitatea aerului, poluarea fonică, managementul deşeurilor, consumul de apă, tratarea apelor reziduale şi managementul de mediu.

Capitala Verde Europeana din anul 2014 va fi anunţată anul viitor, în iunie, în orasul Vitoria-Gasteiz din Spania. Prima Capitală Verde Europeană a fost Stockholm, în 2010, în timp ce anul acesta Hamburg a câştigat titlul. Vitoria-Gasteiz va purta această titulatura în 2012, în timp ce oraşul francez Nantes va fi Capitala Verde Europeană în 2013.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite