Braşovul este mai bogat, dar cu mai puţine firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui top naţional, Braşovul este mai bogat cu 616 milioane lei. Cu toate acestea, 343 de firme şi-au suspendat activitatea, în 2011.

Pe locul întâi în topul suspendărilor se situează Bucureştiul, urmat de Argeş şi Constanţa. Braşovul ocupă locul al patrulea cu 343 de suspendări. Doar patru societăţi au ales să-şi dizolve voluntar activitatea, în 2011, în timp ce anul trecut 38 de firme alegeau această variantă.

Statistica relevă, în schimb, o creştere cu 6,5% a radierilor voluntare. La începutul anului, 403 firme braşovene şi-au radiat voluntar activitatea faţă de 380 de firme în primele patru luni ale anului trecut.

În judeţul Braşov sunt 27.458 de comercianţi activi, din care 6373 sunt persoane fizice autorizate şi 21.000 sunt persoane juridice. Într-un top al numărului de comercianţi activi din România, Braşovul se situează pe locul şapte ca număr de comercianţi persoane fizice autorizate şi pe locul şase ca număr de comercianţi persoane juridice.

Avans la firme infiinţate

1.165 de firme au fost înfiinţate la Braşov în 2011, cu 109 mai multe, decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, când au fost înmatriculate 1.056 societăţi comerciale. În acest an, numărul întreprinderilor familiale, al întreprinderilor individuale şi al persoanelor fizice autorizate a scăzut, în timp ce al societăţilor pe acţiuni şi al societăţilor cu răspundere limitată a crescut.

Braşovul se numără şi printre cele zece judeţe care au înregistrat creşteri economice în ultimii doi ani. Judeţul este mai bogat cu 616 milioane lei, o creştere de la 16,82 miliardede lei, la 17,43 miliarde de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite