Braşovul devine şantier. Vezi aici cum va arăta giratoriul dublu din zona Gemenii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de refacere a Pieţei Unirii vor începe de mâine să dea bătăi de cap şoferilor. În plus, tot Braşovul va fi un adevărat şantier, în această vară. Primăria a corelat lucrările de renovare cu cele ale reţeliştilor şi ale Companiei Apa şi speră ca până la finele anului să fie gata.

Repararea străzilor, reamenajarea cartierelor, sensuri giratorii noi şi piste pentru biciclişti sunt proiectele aflate, în acest an, pe agenda Primăriei Braşov.

VEZI AICI LISTA STĂZILOR CARE VOR INTRA ÎN RENOVARE

Piaţa Unirii va avea cu totul altă faţă. Pavajele din piatră vor fi refăcute, circulaţia va fi reorganizată, vor fi montate corpuri noi de iluminat, iar mobilierul urban va fi înlocuit cu unul modern.

Reabilitarea va fi realizată în etape, astfel încât să nu fie ocupată toată piaţa. Pe strada Băilor şi pe strada Fântâna Roşie se lucrează deja şi sperăm să putem să deviem traficul pe aici. În cazul în care vor fi restricţii, vom anunţa din timp“, a spus George Scripcaru, primarul Braşovului.

Tot în graficul de anul acesta se află şi reabilitarea Pasajului Independenţei, când traficul va fi închis total dinspre cartierul Tractorul spre Bartolomeu şi invers, iar accesul se va face prin 13 Decembrie, pe Ocolitoarea Braşovului. Proiectul costă cinci milioane de euro, bani de la Uniunea europeană.

Giratoriu dublu, la Gemenii

 În intersecţia de la Gemenii, municipalitatea va construi un sistem giratoriu dublu, cu două scuaruri rotunde la capetele Bulevardelor Saturn şi Vlahuţă, care vor permite fluidizarea circulaţiei. Încă un sens giratoriu va fi realizat la intersecţia Bulevardului Vlahuţă cu strada Gării. Mai-marii primăriei spun că în acest fel vor câştiga foarte mult spaţiu verde.

image

Giratoriile de la Gemenii vor fluidiza circulaţia, foto: Bogdan Crăciun

image

Încă un sens giratoriu va fi constuit la intersecţia Hărmanului cu B-dul. Gării, foto: B. Crăciun

Aproape 200 de străzi din Braşov vor intra în reparaţii capitale. Lucrări de reabilitare vor mai fi realizate în Răcădău, strada Lungă, strada de Mijloc, Bartolomeu, Florilor, în zona Pieţei de Miercuri şi pe strada Traian, strada Nicopole, Avram Iancu etc. Zilele acestea, strada Dobrogeanu Gherea este închisă accesului auto.

image

Traficul pe strada Dobrogeanu Gherea este restricţionat, foto: Stelian Grăjdan

Mai mult, pe strada Băilor va fi realizată o pistă pentru biciclişti, dar şi mai grandios va fi proiectul de construire a unei piste de 2,4 kilometri, de la Dârste până la Dâmbul Morii.

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite