Braşovul aşteaptă bani pentru aeroport şi spital, de la Guvern. Căncescu ameninţă cu proteste în cazul unui refuz!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căncescu spune că va organiza acţiuni de protest, în cazul în care nu va obţine banii. Foto: Arhivă
Căncescu spune că va organiza acţiuni de protest, în cazul în care nu va obţine banii. Foto: Arhivă

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a depus la Guvern câteva amendamente în vederea susţinerii unor investiţii de amploare din judeţ.

Primul pe listă este Aeroportul Ghimbav, pentru care CJ a solicitat Guvernului o finanţare de 135 de milioane de lei. „Cu aceşti bani, am putea finaliza întreg proiectul aeroportului. Mâine (astăzi - n.r.), vom lansa licitaţia pentru construcţia pistei, al cărei cost va fi, garantat, de sub 20 de milioane de euro", a explicat Căncescu.  

Totodată, autorităţile vor să reînvie proiectul spitalului de la Hărman şi au solicitat parlamentarilor braşoveni să sprijine aprobarea alocării unei finanţări de 140 de milioane de lei, bani din care ar urma să continue şi modernizările la judeţean. Nu în ultimul rând, Aristotel Căncescu speră că Guvernul va aloca alte 63 de milioane de lei pentru continuarea reabilitării drumurilor judeţene. „Am solicitat separat alte 16 milioane de lei, pentru modernizarea DJ 104, «Drumul Ruşinii», cum de altfel i se mai spune, la care obligatoriu trebuie să începem lucrările anul viitor", a punctat Căncescu.

Acesta a mai atenţionat că în cazul în care aceste finanţări nu vor fi acordate, CJ va organiza acţiuni de protest.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite