Braşovul are specialişti în educaţia copiilor cu deficienţe de vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Catharsis, managerul educaţional al Centrului de zi „Rază de lumină" a încheiat, astăzi, cel de-al şaselea modul din cadrul Cursului postuniversitar de formare şi dezvoltare a competenţelor profesionale ale specialiştilor care se ocupă de educaţia copiilor cu deficienţe de vedere.

La cel de-al şaselea modul al cursului, desfăşurat astăzi, au participat 30 de persoane din cadrul Centrului „Rază de lumină" şi de la Centrul Special de Educaţie Incluzivă Braşov, precum psihopedagogi, psihologi, specialişti în terapia tulburărilor de limbaj, profesori de sprijin, asistenţi sociali, copiii şi tinerii care frecvetează centrul, precum şi părinţii acestora.

Proiectul Asociaţiei Catharsis de formare şi dezvoltare a resuselor umane a fost lansat în august 2006 şi are ca scop pregătirea specialiştilor şi a părinţilor copiilor nevăzători pentru realizarea activităţilor educaţionale de citit şi scris în sistemul Braille, de folosire a calculatorului cu voce sintetică, de recuperare şi reabilitare a copiilor nevăzători şi slab văzători.

Ultimul modul al cursului a fost susţinut de profesor dr. Roxana Cziker, din Cluj-Napoca. În cadrul cursului, copiii cu deficienţe de vedere au învăţat cum se elaborează un plan de recuperare individualizat şi cum se adaptează materialele didactice specifice copiilor cu deficienţe de vedere în cadrul activităţilor.

La încheierea cursului, participanţii au primit diplome de atestare a competenţelor profesionale în domeniul muncii cu nevăzătorii.

Cele şase module ale cursului postuniversitar de formare şi dezvolare resurse umane, desfăşurate în perioada august 2006 - matie 2011, au fost susţinute financiar de Apostolatul Nevăzătorilor din Bolzano Italia, Asociaţia Nevăzătorilor din Lecce Italia, Fundaţia Forum din Amsterdam Olanda şi Asociaţia Catharsis Braşov.

„În sfârşit, proiectul comunitar «Zâmbeşte sunt lângă tine», iniţiat de Asociaţia Catharsis Braşov, în parteneriat cu Primăria Muncipiului Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, a atins performanţele aşteptate: formarea şi specializarea celor care lucrează cu copiii care frecventează centrul, integrarea acestora în învăţămâmtul de masă şi la nivelul societăţii, premieră naţională în învăţământul românesc", a declarat Azota Popescu, preşedinta Fundaţiei Catharsis.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite