Braşovul a rămas cu o singură tabără de stat. Pentru restul doar promisiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabăra de la Predeal are doar 75 de locuri. Foto: Arhivă
Tabăra de la Predeal are doar 75 de locuri. Foto: Arhivă

Numeroasele tabere şcolare din judeţul Braşov au rămas doar în amintirea foştilor elevi. Acum, copiii şi tinerii care vor să meargă în tabără la munte au doar o singură variantă la stat, tabăra de la Predeal.

Aceasta are numai 75 de locuri, iar tariful de cazare şi masă este unul rezonabil, 60 de lei pe zi, ceea ce face ca locaţia să fie ocupată în special în sezonul rece. Alternativa privată este mult mai costisitoare, tarfele depăşind 100 de lei pe zi.  

Proprietari pe ruine

Vara aceasta, Primăria Braşov  a reuşit să obţină în proprietate trei tabere care se află în apropierea Braşovului. Este vorba de taberele şcolare Dâmbul Morii, Timişul de Sus - Colonia 1 şi Timişul de Sus - Colonia 2, care sunt în paragină de mai mulţi ani. Spaţiile dezafectate nu mai amintesc cu nimic acum de complexele de altă dată, pline de copii în orice anotimp.

Pentru situaţia actuală, nimeni nu are explicaţii, iar pentru ce se poate face cu aceste imobile, soluţiile au rămas doar la stadiul de promisiune. Edilii au precizat că este necesar un studiu de evaluare şi intabularea acestor clădiri, iar, ulteriror, au în plan modernizarea integrală a spaţiilor. Deocamdată, însă, acest lucru nu a mai fost luat în discuţie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite