Braşovul a devenit oraşul crimelor perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani, în judeţul nostru s-au produs mai multe atacuri armate. Până în prezent, anchetatorii nu au reuşit să tragă pe nimeni la răspundere.

Cazul valutistului Adrian Gaboreanu, ucis cu 19 lovituri de cuţit, în 1998, în propria maşină, rămâne un mister pentru anchetatori, fiindcă nu au reuşit nici după aproape 13 ani să îl găsească pe ucigaş. Maşina era oprită pe drumul de centură de la CET. Pe trupul lui, poliţiştii au găsit 19 lovituri de cuţit, tăieturi şi urme de lovire cu bâta. Din maşină lipseau 11.000 de mărci, brăţara, lanţul de aur şi telefonul lui Gaboreanu. Din 2006, cazul a fost preluat de Parchetul General şi este „în lucru".

Tragedia de la farmacie

Dublul asasinat petrecut în 6 decembrie 2004, la farmacia „Thea", de pe B-dul Victoriei din Braşov, a şocat o ţară întreagă. Imediat după crimă, a apărut un suspect principal al uciderii celor două farmaciste, Alexandru Diaconescu. Procesul crimei de la farmacie a durat patru ani, iar la final Diaconecu a fost achitat.

Astfel, s-a deschis un nou dosar, cu autor necunoscut, care este în lucru la procurori. Cazul farmacistelor ucise în 2004 a fost o premieră în justiţia din România. A fost primul caz din ţară în care s-au folosit probe tehnico-ştiinţifice. Pentru realizarea acestora, statul român a plătit aproximativ două miliarde de lei vechi.

Ucişi în propria casă

În august 2005, doi bătrâni, Elena şi Nicolae Istrate, de 63 ani, respectiv 69 ani, au fost maltrataţi şi împuşcaţi în cap, în casa lor din satul Şirnea. Nici acum anchetatorii nu au găsit un vinovat.

„S-a făcut tot ce s-a putut şi nicio urmă nu a rămas pe dinafară. Toţi suspecţii au fost verificaţi la sânge, dar rând pe rând au fost excluşi. Există probe concludente care pot dovedi autorul, numai că acesta a rămas neidentificat", a explicat procurorul Alen Toroiman din cadrul DIICOT Braşov.

Jaf în văzul lumii

Un alt dosar la care se lucrează este şi cel al dublului asasinat de la casa de schimb valutar, din 28 ianuarie 2009. Atunci, un angajat, Ciprian Ion, şi un braşovean cu simţ civic, Gheorghe Lala, şi-au pierdut viaţa, în mod dramatic, după ce au fost împuşcaţi. Anchetatorii au un cerc de suspecţi, dar atât.

„În momentul de faţă nu există niciun învinuit, dar avem un cerc de suspecţi, care este limitat. Este în continuare un dosar cu autor necunoscut. S-a făcut expertiză balistică, ADN, fizico-chimică şi de imagini, dar acestea nu au putut determina autorul", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, procurorul Luminiţa Nastasiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite