Braşovul, tărâm medieval de poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţuia Braşovului va fi, începând de vineri, locul de întâlnire al cavalerilor, domniţelor, al menestrelilor şi bufonilor din toată ţara.

Festivalul Medieval debutează în 29 aprilie, cu o paradă inedită pe străzile Braşovului. Începând cu ora 15.30, cavelerii şi domniţele coboară din Cetatea de pe Dealul Straja şi pornesc într-o paradă medievală prin centrul oraşului.

image

Traseul pe care îl vor parcurge va fi: strada Mureşenilor, Piaţa Sfatului şi strada Republicii. 

Ediţia din 2011, o ediţie superioară

Ineditul ediţiei din acest an constă în faptul că, vineri, în jurul orei 16.30, aproximativ 150 de persoane, aparţinând celor opt ordine cavalereşti de pe cuprinsul Transilvaniei, vor asedia Cetatea Braşovului. Pentru prima dată la Braşov vor exista focuri de bombarde şi mortiere executate de cavalerii din Ordinul Dragonilor de Transilvania, Cluj-Napoca.

„De data aceasta atragem braşovenii şi turiştii cu o ofertă inedită. Vom oferi gratuit posibilitatea doritorilor să tragă cu arcul şi vom oferi un spectacol inedit atunci când vom arde vrăjitoarea pe rug, când vom asedia Cetatea cu bombarde şi mortiere“, a declarat Remus Curte, vicepreşedintele Asociaţiei Cavalerii Cetăţilor Bârsei.

VEZI AICI PROGRAMUL FESTIVALULUI MEDIEVAL

Unele dintre cele mai interesante momente din cadrul festivalului vor fi arderea vrăjitoarei de rug şi spânzurarea unui cavaler nelegiuit. Ambele evenimente vor avea loc duminică, începând cu ora 21.30.

image

Braşovenii care doresc să-şi petreacă într-un mod inedit timpul liber sunt invitaţi să ia parte la festivalul medieval din Cetate, până pe 1 mai, în intervalul orar 12.00-22.00. Organizatorii s-au gândit şi la transport. Dacă vreţi să ajungeţi mai repede pe Cetatea Braşovului puteţi apela la un microbuz care va pleca din faţa Liceului de Artă şi care va urca, odată la 30 de minute, în intervalul 13.00-21.00.

Biletul de intrare va costa cinci lei pentru adulţi şi doi lei pentru copii. În plus, în preţul biletul sunt incluse tragerile la tir cu arcul şi mânuirea armelor medievale. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite