Braşovul, polul de creştere al Zonei Metropolitane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AMB are în vedere transformarea Braşovului într-o metropolă europeană. Agenţia Metropolitană Braşov (AMB) a câştigat două proiecte europene importante pentru trasarea strategiei de dezvoltare durabilă.

AMB raşov a câştigat două proiecte europene care au misiunea de a creşte capaciatea administraţiei publice la nivel local. Proiectele sunt confinaţate din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capaciatăţii Administrative 2007-2013.

Primul proiect constă în formularea strategiei de dezvoltare durabilă a celor 14 localităţi din Zona Metropolitană. Pe parcursul unui an, vor fi realizate cercetări socio-economice, prognoze de dezvoltare economică, un studiu de trafic şi unul privind strarea mediului înconjurător.

Mai mult, în fiecare localitate vor fi formate grupuri de lucru pentru fiecare domeniu, iar autorităţile publice vor beneficia de instruire pentru procesul de planificare strategică.

Strategia se bazează pe indicatorii furnizaţi de Institutul Naţional de Statistică. Acestea sunt, de fapt, premisele de la care plecăm. De asemenea, va exista o corelare cu necesităţile de finanţare, vom crea premisele pentru finanţarea corectă a arealului metropolitan şi la final, vom afla care sunt indicatorii de dezvoltare durabilă", a spus Dragoş David, directorul general al AMB.

Strategia de dezvoltare are ca obiective ca până în 2020 să fie realizate evenimente săptămânale care să atragă un flux cât mai mare de turişti, constirea unui centru intermodal, a aeroportului şi a unui parc logistic, astfel încât Braşovul să devină un pol de creştere.

AMB a primit fonduri nerabursabile în valoare de 720.836,93 de lei, restul de până la 848.043,45 cât valorează în total proiectul fiind din fonduri de la bugetul naţional şi din cofinanţare.

Strategie pentru localităţi

 Cel de-al doilea proiect câştigat de AMB se referă la strategia de dezvoltare a comunelor Sânpetru, Hărman, Hălchiu şi Bod, care are în vedere aceleaşi principii: efectuarea unor studii şi formarea profesională a factorilor implicaţi în proiect.

La final, la încheierea ambelor proiecte strategice, va fi achiziţionat un soft specializat pentru managementul şi planificarea resurselor oferite de strategie. Valoarea totală a acestui proiect este de 592.901,34 de lei, din care 77.077, 17 sunt din fonduri de la bugetul naţional şi 11.858,03 de la beneficiar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite