Braşovul, poluat de maşini şi demolări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov, Sorin Hornoiu a declarat că mare parte din poluarea care afectează Braşovul este determinată de traficul rutier şi de indisciplina celor care activează în domeniul construcţiilor, indiferent dacă se ocupă de ridicarea unor imobile sau de demolarea lor.

Sorin Hornoiu a precizat că, atât în cursul anului trecut, cât şi în primele cinci luni ale acestui an, au fost zile în care s-au depăşit limitele legale admise pentru diferite substanţe existente în atmosferă. Directorul APM Braşov a precizat că „traficul auto şi activitatea celor din domeniul construcţiilor, mai ales a celor care se ocupă de demolări, sunt principalele cauze ale apariţiei unor creşteri ale gradului de poluare". Din această cauză, Braşovul se află pe o listă de alte câteva mari oraşe din România care au determinat Comisia Europeană să declanşeze anul trecut o procedură de sancţionare a ţării noastre.

Hornoiu a precizat că, începând de joi, pe site-ul APM Braşov, va fi prezentat un proiect de plan pentru diminuarea poluării în municipiul Braşov şi zonele din imediata apropiere. Printre măsurile care sunt propuse prin acest plan se numără: închiderea depozitului de zgură din comuna Sânpetru al CET Braşov şi trecerea producţiei de agent termic de pe cărbune pe gaz metan, reducerea traficului sau spălarea frecventă a străzilor.

   

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite