Braşovul, locul trei în topul neregulilor în turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două agenţii din municipiu au rămas fără licenţele eliberate de Ministerul Turismului. Statisticile centralizate la nivel central relevă faptul că există încă foarte multe nereguli în domeniul hotelier, de agrement şi serviciile turistice.

Promovarea turismului în plan internaţional nu rezolvă problemele de fond ale turismului românesc. În toate sondajele efectuate în acest domeniu, repondenţii se plâng de calitatea serviciilor oferite de unităţile hoteliere, a mâncării sau oferta scăzută de agreement.

„Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale a declanşat o amplă campanile la nivel naţional, în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor oferite turiştilor. Practic, acoperim tot ce înseamnă activitate turistică: de la unităţile de cazare şi de alimentaţie publică, agenţii de turism şi până la firmele de agrement. Nu este o activitate sezonieră, ci permanentă, pentru că la nivelul Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale nu dorim să avem o activitate doar în sezonul estival sau de iarnă. Sunt zone precum Predealul, Poiana Braşov sau Valea Prahovei care constituie o atracţie turistică indiferent de sezon, iar patronii firmelor care activează în domeniul turistic trebuie să înţeleagă faptul că nu suntem dispuşi să facem rabat de la normele legale, care impun anumite standarde la nivel european", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Turismului, Bogdan Oprea.

Amenzi de 87.400 de lei

Potrivit datelor solicitate de „Adevărul", Braşovul este pe locul trei în privinţa numărului de amenzi, după Constanţa şi Sibiu. Numai la Braşov au fost efectuate 205 de controale, la 265 de firme, din care 114 unităţi de cazare, 91 de alimentaţie publică, 10 societăţi de agrement şi 50 de agenţii de turism.

În urma controalelor au fost date 13 amenzi în valoare totală de 87.400 de lei, şi au fost trimise 53 de avertismente unor societăţi, pentru a intra în legalitate. Mai mult, oficialii Ministerului Turismului au decis retragerea licenţei de funcţionare în cazul a două agenţii de turism: „Brevan Travel Agency" şi filialelor Miritour, de pe strada 9 Mai şi Calea Bucureşti.

Peste 3.000 de controale la nivel naţional

Oficialii Ministerului Turismului au anunţat că, în acest an, au fost efectuate 3.037 de acţiuni de control. Au fost verficate 4.727 de unităţi de cazare şi alimentaţie public, complexuri de agrement şi agenţii de turism. Au fost date 243 de amenzi, în valoare totală de 2,92 de milioane de lei şi au fost trimise 1.176 de avertismente. De asemenea, au fost retrase 51 de licenţe şi certificate de clasificare ale unor unităţi turistice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite