Braşov: O pisică turbată a băgat Braşovul în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: O pisică turbată a băgat Braşovul în carantină
Braşov: O pisică turbată a băgat Braşovul în carantină

Autorităţile sanitar-veterinare au instituit, marţi, carantina de gradul al treilea în municipiul Braşov, după ce a fost confirmat diagnosticul de rabie la o pisică ce a atacat o persoană, în apropierea unui canton forestier.

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, dr. Ioan Coman, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că în urmă cu o zi, la marginea pădurii, în zona Podul Creţului din Braşov, o pisică a muşcat o persoană de unul dintre pantofi, de care s-a fixat cu dinţii fără a se mai desprinde, dar fără a ajunge la picior.

O altă persoană a omorât pisica, după care cadavrul a fost adus la laboratorul DSVSA, unde a fost confirmat diagnosticul de rabie. Conform sursei citate, persoanele respective au fost chemate la vaccinarea de necesitate.

Acesta este al treilea caz de rabie descoperit în municipiul Braşov în ultima lună, după ce boala a fost diagnosticată şi la două vulpi, situaţia având un grad ridicat de risc ca urmare a trecerii virusului rabic din mediul silvatic la animalele domestice, fapt care a determinat DSVSA să ia măsuri speciale pentru prevenirea bolii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite