Braşov: Braşovul are o salină artificială (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Braşovul are o salină artificială (GALERIE FOTO)
Braşov: Braşovul are o salină artificială (GALERIE FOTO)

Braşovenii de toate vârstele sunt aştepaţi să se relaxeze într-o salină unicat în Braşov. Pentru cei care nu-şi permit o vacanţă la mare în acest an, s-a deschis în Braşov Grota Salină, unde o şedinţă este egală cu o zi petrecută la mare. Vedeţi aici imagini de la salina artificială

Dotată la cele mai înalte standarde, grota salină este locul ideal pentru relaxare şi tratarea afecţiunilor respiratorii. Cu un interior intim, salina artificială este placată cu cinci tone de sare naturală de cea mai înaltă calitate, importată din Marea Moartă şi Munţii Himalaya, combinată cu cristale de sare de la cel mai mare sanatoriu de gen din Europa, salina din Wieliczka, din Polonia.

În plus, grota salină din Braşov are şi doi pereţi iluminaţi cu cristale de sare, fapt ce duce la creşterea efectului benefic al acesteia. „Am creat un climat ultraseptic, benefic pentru tot ce înseamnă sistemul respirator, imunitar, l-am combinat cu o tehnologie care favorizează relaxarea. Culorile sunt foarte plăcute, naturale, iar muzica de fundal de foarte relaxantă, iar conceptul face ca acumularea acelor mineralelor din cristalele de sare să se facă mult mai sănătos”, a spus Eduard Imbre, administratorul grotei.

Model ceh

Deţinătorii ineditului loc de relaxare spun că au preluat modelul din Praga. „Ni s-a părut interesant şi ne-am gândit că, în Braşov, nu există aşa ceva. Sunt mai multe saline de acest tip în Bucureşti, dar nici una ca a noastră, de aceea considerăm că este unică în ţara noastră”, a mai spus Eduard Imbre. Climatul camerei cristaline este bogat în minerale, iod, potasiu, magneziu, calciu, brom, sodiu şi are efect asupra organismului reducând stresul şi oboseala. De asemenea, printre serviciile salinei se numără şi masajul de întreţinere corporală.

Poate fi închiriată

Capacitatea salinei este de 7 persoane per şedinţă, dar există chiar posibilitatea ca familiile cu copii să închirieze camera cristalină. Pentru cei mici există chiar şi un colţ special amenajat, dotat cu un tobogan şi alte jucării pentru modelarea sării. De asemenea, la relaxarea vizitatorilor contribuie şi scaunele ergonomice.

Am probleme cu respiraţia. Folosesc această metodă alternativ cu medicametele recomandate de medici, dar simt într-adevăr o îmbunătăţire. Am făcut 10 şedinţe până acum şi reuşesc să mă şi relaxez şi mi se pare şi avantajos”, ne-a spus Arnold Knantz. Peste 450 de braşoveni au vizitat salina, în doar două luni.

Oferte speciale

Lansată de doar două luni, salina oferă reduceri considerabile în această perioadă. Persoanele care vizitează pentru prima dată salina beneficiază de gratuitate pentru prima şedinţă, până pe data de 15 septembrie. O şedinţă costă 13 lei, dar pentru elevi, studenţi şi pensionari preţul este de 10 lei. Există şi o schemă de abonare: pentru un abonament de cinci şedinţe braşovenii trebuie să scoată din buzunar 55 de lei, iar la redus 45 de lei, iar un abonament de 10 şedinţe costă 100 de lei şi 80 de lei, la preţ redus. Programul este de luni-sâmbătă între 9.00 – 20.00

Indicaţii şi contraindicaţii

Vizitele la salină sunt indicate în cazul persoanelor care suferă de astm bronsic, bronşită, inflamaţii ale căilor respiratorii, sinuzite cronice, insuficienţe respiratorii, alergii la praf, alergii epidermice, în cazuri de nevroză, stări de oboseală, epuizare şi stres. Nu trebuie să calce pragul unei saline persoanele care suferă de tuberculoză pulmobnară, infarct miocardic recent, angină pectorală cu crize frecvente, epilepsie şi boli infecto-contagioase.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite