Braşovul, al doilea oraş din România unde va exista incinerator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Borbely este nemulţumit de autorităţile locale braşovene Foto.arhivă
Laszlo Borbely este nemulţumit de autorităţile locale braşovene Foto.arhivă

Ministrul Mediului, Lasylo Borbely, a declarat, joi, la Braşov, ca vor exista două localităţi în ţară unde se vor construi incineratoare, unul dintre acestea fiind Braşovul. Proiectul este în valoare de 170 de milioane de euro.

Aşa cum a criticat autorităţile locale în ceea ce priveşte implementarea proicetului de modernizare a reţelelor de apă din judeţ, Borbely a menţionat că au fost întârzieri şi în finalizarea master-planului de gestionare a deşeurilor, dar măcar până în 2014-2015 să fie implementată prima etapă. La ora actuală, sunt încă 14 judeţe care nu au elaborat maser-planurile privind managementul deşeurilor şi dacă nu vor mişca repede riscă să piardă bani europeni. Borbely a precizat că acestea vor primi un termen limită de două luni în care trebuie să-şi rezolve problema.

„La Braşov, există o hotărâre a Consiliului Judeţean de aprobare a master planului, dar trebuie să se mişte repede, iar prima etapă să se facă până în 2014-2015, iar a doua, până în 2016. Braşovul este una dintre cele două localităţi din România unde vor exista incineratoare. Proiectul privind deşeurile va fi finanţat pe de-o parte printr-un parteneriat public privat, iar restul banilor vor fi asiguraţi din fonduri europene", a mai declarat Borbely.

Al doilea oraş din ţară unde se va exista incinerator va fi cel mai probabil Bucureşti.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite