Braşovul a „adoptat“ copiii de la Sf. Iosif

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor avea partea de o marem surpriză de Ziua Naţională. Foto: Arhivă
Copiii vor avea partea de o marem surpriză de Ziua Naţională. Foto: Arhivă

Oameni de afaceri şi elevii le pregătesc copiilor abandonaţi o supriză de proporţii, de Ziua Naţională. Mai mulţi oameni cu suflet şi-au unit forţele şi vor să îi ajute pe aceşti copii să ducă o viaţă normală şi să se integreze în societate.

O campanie umanitară incredibilă se desfăşoară, pentru a le oferi condiţii decente celor 135 de copii abandonaţi, de la Casa „Sf. Iosif", din Odorheiul Secuiesc, şi celor zece măicuţe greco-catolice, care au grijă de ei.

Pentru că nici statul şi nici autorităţile locale nu alocă nici măcar un leu pentru funcţionarea acestui aşezământ, în urmă cu un an, preşedintele Centrului Cultural Italian de la Braşov, Tomasi Enzo, le-a făcut o primă vizită copiilor, ulterior aceştia fiind aduşi într-o excusie la Braşov şi la măsătirea Sâmbăta de Sus. Practic, din acest moment s-a legat o prietenie incredibilă între copiii de la Odorhei şi o serie de braşoveni: oameni de afaceri, de cultură, din turism, preoţi şi ziarişti. O nouă întâlnire va avea loc chiar de 1 Decembrie, acasă la copii, iar surprizele nu vor fi puţine.

Viitori studenţi

Emil Stoica, prorectorul Universităţii „Transilvania" şi Vlad Monescu, lector universitar, au făcut demersurile legale pentru ca 10 copii să devină studenţi, din 2011, la specialităţi tehnice şi la Colegiul de Asistente Medicale, unde vor primi burse sociale. De asemenea, universitarii le-au promis copiilor că vor asigura aparatura necesară accesului la internet, până la data de 1 decembrie.

Un om de afaceri, Dumitru Buţan, a finanţat proiectul pentru dotarea Casei Sf. Iosif, cu panouri fotovoltaice, necesare producerii de energie electrică, pentru a scădea cheltuielile aşezământului. În data de 22 noiembrie 2010, Buţan, împreună cu proiectanţii coordonaţi de Balok Albert, din Târgu Mureş, au fost la Odorheiu Secuiesc, iar până la sfârşitul lunii, proiectul va fi depus la Fundaţia „Cuore Enel", care a promis că va finanţa cumpărarea şi instalarea panourilor.

Iar ajutoarele pentru micuţi „curg": Benone Pepino, din Codlea, asigură detergentul necesar Casei Sf. Iosif, pentru o jumătate de an, Paul Enache, din Braşov, a finanţat o parte din consumurile alimentare şi câte un echipament de sport pentru fiecare copil. Gicu Sfinteş le-a donat copiilor căciuli noi, de iarnă. Stanciu Gabriel, şeful Direcţiei de Sănătate din Consiliul Judeţean Braşov a rezolvat oferirea de consultaţii gratuite oftalmologice, la dr. Dan Dumitrache, şi stomatologice, la dr. Dana Dragomir, pentru copii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite