Braşovenii sunt umiliţi pe banii lor, la cozi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Haos, nervi şi dezorientare. Aşa se prezintă situaţia la Casa Judeţeană de Pensii şi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Zeci de braşoveni care au venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, s-au înghesuit să-şi depună declaraţiile de venit şi să achite contribuţiile sociale.

Descarcă de aici formularele pentru AJOFM şi Casa de Pensii

Braşovenii s-au aşezat la cozi interminabile, încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a fi siguri că nu depăşesc termenul-limită de depunere a declaraţiile de venituri, altele decât cele salariale, prevăzut în Ordonanţa de Urgenţă, astăzi, 25 august.

Pe lângă faptul că sunt nevoiţi să piardă timpul, lunar, fiind plimbaţi de la o instituţie la alta, oamenii trebuie să plătească, astăzi, contribuţiile sociale. Cei care ignoră odonanţa riscă amenzi usturătoare.

Având în vedere că este prima lună de depunere a declaraţiilor, ne-am gândit să prelungim termenul de depunere, dar nu şi de plată. Noi am deschis un cont la Trezorerie, în care braşovenii pot face plăţile. Deocamdată, nu avem o metodologie clară, dar vom încerca să îmbunătăţim situaţia pe parcurs", a spus Anca Finichiu, director coordonator la AJOFM. Pentru a face faţă sutelor de persoane care s-au prezentat la ghişee, reprezentanţii AJOFM au suplimentat numărul de ghişee şi au prelungit programul până la ora 18.00.

În schimb, la Casa de Pensii situaţia este cu mult mai complicată. Aici, oamenii nu au idee unde trebuie să achite contribuţia lunară. Pe lângă persoanele care au venit să-şi depună declaraţiile de venit, funcţionarii s-au trezit pe cap şi cu pensionarii care au format cozi la biletele de tratament de pe luna septembrie, a căror acordare a fost suspendată în lunile iulie-august.

image

„Stau de o oră şi jumătate la coadă şi nu ştiu unde să depun banii“, a spus Viorica Boboia, 50 de ani, administrator.

image

„Am făcut o grămadă de drumuri şi nu ştiu nici care este procedura de completare a formularului“, a declarat  Maria Plopan, 23 de ani, studentă.

image

„Este stupid ce se întâmplă, dar trebuie să ne mai încerce un pic nervii“, ne-a spus Cătălina Pârcălab, 39 de ani, manager.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite