Braşovenii nedreptăţiţi de autorităţi au luat cu asalt Avocatul Poporului Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2010, reprezentanţii instituţiei au acordat 1.395 de audienţe şi au înregistrat 289 de petiţii, constatându-se o creştere considerabilă a activităţii faţă de anul 2009. În cele mai multe petiţii cetăţenii au reclamat autorităţile publice.

„În majoritatea petiţiilor înregistrate a fost invocată încălcarea dreptului persoanei vătămate de o autoritate publică, prevăzut de art.52 din Constituţia României, republicată (91 de petiţii), urmată de dreptul la informaţie, prevăzut de art.31 din Constituţia României (66 de petiţii), dreptul la proprietate privată, prevăzut de art.44 din Constituţia României (25 de petiţii), dreptul la un nivel de trai decent, prevăzut de art.47 din Constituţia României (25 de petiţii), respectiv alte drepturi şi libertăţi cetăţeneşti constituţionale", a spus coordonatorul Biroului Teritorial Braşov al Avocatului Poporului, expertul Cătălina Matei.

Dintre cele 289 de petiţii, 207 de petiţii au fost primite de la cetăţeni din judeţul Braşov, 44 de la cetăţeni din judeţul Covasna, dar şi de la cetăţeni domiciliaţi în alte judeţe ale ţării. De asemenea, la Biroul Teritorial Braşov au sosit şi petiţii din Australia, Franţa, Germania, Canada.

Tot în 2010, Avocatul Poporului Braşov a deschis 98 de dosare, pentru soluţionarea cărora s-a adresat diverselor autorităţi ale administraţiei publice centrale, autorităţilor administraţiei locale, instituţiilor publice regiilor autonome, dar şi unor comisii de specialitate.

„Persoanele fizice se pot adresa Biroului Teritorial Braşov al instituţiei Avocatul Poporului la sediul său din Municipiul Braşov, Piaţa Enescu nr.3, ocazie cu care beneficiază în mod gratuit de audienţă din partea experţilor biroului teritorial, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii - Luni - joi, orele 9-16, Vineri - orele 9-12. De asemenea, persoanele fizice interesate au posibilitatea de a se adresa în scris Biroului Teritorial Braşov al instituţiei Avocatul Poporului, printr-o cerere care poate fi expediată prin poştă sau adusă personal. Persoanele fizice ni se pot adresa şi telefonic la nr. 0268/471100 sau pe adresa de e-mail avpbrasov@avp.ro", mai spune Cătălina Matei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite