Braşovenii merg de 1 Mai, în Bulgaria sau în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii preferă să îşi petreacă vacanţa de 1 Mai în străinătate şi cumpără pachete all-inclusiv. Un sejur în Bulgaria costă 200 de euro de persoană, iar pentru cinci nopţi de cazare în Grecia sunt oferte şi la 100 de euro de persoană.

Nisip fin, plaje curate şi servicii de calitate. Acestea sunt atuurile staţiunilor bulgăreşti, la care se adaugă preţurile mai mici decât pe litoralul românesc. O vacanţă all inclusive, de aproape o săptămână, în Bulgaria, nu costă mai mult de 400 de euro, de cuplu.

„Vacanţele de 1 Mai în Bulgaria sunt foarte căutate. Pentru staţiunea Duni, de exemplu, nu mai e niciun loc de o lună. Preţurile variază între 150 şi 200 de euro, de persoană, la pachetele all inclusive, de cinci zile. Mulţi braşoveni au devenit clienţi fideli al sistemului early-booking, în cadrul căruia pot beneficia de reduceri de până la 30%", a explicat Mihaela Chiru, reprezentanta agenţiei Micomis de la Braşov.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că şi pentru Grecia sau Turcia, mai mult dintre jumătate din pachetele oferite au fost deja vândute.

„Cel puţin pentru această perioadă, în topul preferinţelor este Bulgaria. Hotelierii din staţiunile bulgăreşti au conceput oferte adecvate, iar raportul calitate-preţ este foarte bun. Braşovenii fac rezervări şi pentru Grecia şi Turcia, pentru zonele în care beneficiază de oferte speciale. De exemplu, la Paralia Katerini, pentru cinci nopţi de cazare, la un hotel de trei stele, o persoană nu trebuie să plătească mai mult de 100 de euro", a spus Florenţa Crăciun, repezentanta unei alte agenţii de turism din Braşov.

Preţuri speciale pentru destinaţii exotice

Operatorii din turism promovează oferte speciale şi pentru destinaţii exotice cum ar fi Tunisia sau Egipt. Un sejur de şase nopţi nu depăşete 300 de euro de persoană, în regim all inclusive. La mare căutare sunt şi circuitele turistice, cu cinci sau şase nopţi de cazare. Fie că e vorba de Polonia, Franţa sau Turcia, preţurile variază între 250 şi 300 de euro.

Când vine vorba de vacanţa de 1 Mai, braşovenii nu se grăbesc să cumpere pachetele puse la dispoziţie de hotelierii din ţară. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că, înainte de sezonul estival, cererile pentru staţiunile româneşti sunt foarte puţine.

 „Sunt mai puţine solicitări pentru ţară şi, în general, cererile sunt pentru staţiunile balneo-climaterice, Felix, Călimăneşti sau Sovata. Cazarea se face la hoteluri de două stele, iar preţul este în jur de 350 de lei, pentru trei nopţi de cazare", a adăugat Florenţa Crăciun.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite