Braşovenii îşi transferă drepturile sociale peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii aleg această  soluţie pentru a câştiga mai mulţi bani, deoarece în statele occidentale sumele pentru drepturi sociale sunt mult mai mari.

Directorul coordonator al Agenţiei de Prestaţii Sociale Braşov, Diana Borş spune că solicitările vin mai ales din partea cetăţenilor care au domiciliul în municipiile Braşov sau Făgăraş. 

„Noi putem transfera în străinătate plata alocaţiilor de stat pentru copii şi a indemnizaţiilor de creştere a copiiilor.

Condiţia fundamentală pe care trebuie să o îndeplinească părinţii sau, în unele cazuri, măcar unul dintre ei este să lucreze legal într-un stat din spaţiul european, deci nu numai în statele ce alcătuiesc Uniunea Europeană", a spus Diana Borş

Asaltaţi de solicitări

În cursul lunii trecute, numărul celor care au solicitat informaţii sau formulare pentru transferarea acestor drepturi băneşti în străinătate a fost de ordinul zecilor.

Vara trecută cifrele au fost mult mai mari. „În lunile august şi septembrie, când mulţi români ce muncesc în Italia, Spania sau Franţa au avut concediu, am primit peste 100 de solicitări pe lună", a precizat Diana Borş.

Avantajul acestui transfer constă în faptul că părinţii care lucrează legal în străinătate beneficiază de drepturi financiare la nivelul la care statul le acordă propriilor cetăţeni.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite