Braşovenii câştigă lupta cu statul pentru taxa de primă înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele luni s-au înmulţit dosarele deschise de braşoveni având ca obiect obligarea la înmatricularea autovehiculelor fără achitarea taxei de poluare, în care Instituţia Prefectului Judeţul Braşov este parte.

Statistica arată că de la începutul anului instituţia a fost citată în 139 astfel de procese, din care 91 au fost finalizate, iar 48 sunt încă pe rol. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Braşov, Monica Morgovan, „în cazul celor 91 dosare în care instanţa s-a pronunţat, magistraţii au decis admiterea a 59 şi respingerea a 21. Şapte dosare au fost suspendate din varii motive, iar în patru situaţii cetăţenii care au deschis acţiunea în instanţă au renunţat la procese. Până în prezent Instituţia Prefectului Judeţul Braşov a fost obligată să achite cheltuieli de judecată doar în cazul unui singur dosar, valoarea acestora ridicându-se la 1.508 lei".

Morgovan a precizat că înmatricularea autovehiculelor se face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, respectiv Ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 1.501/2006, art. 19 din OUG nr. 195/2002, OUG nr. 50/2008, precum şi normele metodologice de aplicare ale acesteia aprobate prin HG nr. 686/2008, acte normative care impun achitarea taxei de poluare.  

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite