Braşovenii care şantajau producătorii de mezeluri din judeţ foloseau un pistol pentru intimidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pistolul cu gaz este acum în custodia poliţiştilor Foto. Flavia Cistian
Pistolul cu gaz este acum în custodia poliţiştilor Foto. Flavia Cistian

Arma, un pistol cu gaz, a fost găsită în Săcele, în casa unuia dintre suspecţi. De asemenea, alte patru firme au depus plângere la Poliţie.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că pistolul aparţine unui braşovean din grup, care îl deţine în mod ilegal. Acesta folosea pistolul la întâlnirile cu reprezentanţii firmelor, lăsându-l la vedere şi spunând că este cadru militar, pentru a-i intimida şi obţine mai uşor sumele de bani solicitate. Colegii din Săcele au mai primit plângeri de la alte patru firme de profil, care au fost şantajate de suspecţi, prin metodele prezentate anterior,cu sume cuprinse între 300 şi 1000 lei. Rugăm în continuare firmele care au mai avut probleme de asemenea natură cu cei trei suspecţi să se adreseze Poliţiei Municipiului Săcele,pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Indivizii au fost reţinuţi la începutul acestei luni. Suspecţii erau din Săcele şi aveau o „afacere" bine pusă la punct. Cumpărau mezeluri şi produse din carne de la diverşi producători, le injectau cu substanţe periculoare şi apoi şantajau producătorii spunându-le că vor anunţa că prosele lor sunt stricate. Speriaţi de antireclamă, mulţi producători au preferat să plătească deşi erau nevinovaţi. Unul mai curajos a anunţat poliţia, iar suspecţii au fost prinşi.

Cei trei au şantajat reprezentanţii a cinci firme cu profil alimentar,cu sume cuprinse între 100 şi 1500 lei, cauzând un prejudiciu total de 2800 lei. Suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti şi prezentaţi magistraţilor braşoveni, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe 20 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de şantaj.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite