Braşovenii aleargă după cartea de muncă, pentru a-şi dovedi nevinovăţia la CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista datornicilor la CAS Braşov îi nemulţumeşte pe oameni şi dă de lucru şi altor instituţii de stat. Peste 30.000 de braşoveni trebuie să facă dovada că şi-au achitat toate datoriile către stat, dacă nu vor să fie executaţi de Casa de Asigurări de Sănătate.

Braşovenii care sunt angajaţi şi care ştiau că dările lor au fost achitate, au mers la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a obţine copii după cărţile de muncă.

Şefii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Braşov spun că operaţiunea de eliberare a copiilor după cartea de muncă pentru 30.000 de persoane este destul de costisitoare şi ar da peste cap activitatea instituţiei. În mod normal, eliberarea copiei durează trei zile, dar în această situaţie termenul s-ar prelungi cu siguranţă.

Copia după cartea de muncă poate dovedi doar că respectiva persoană este angajată, însă, nu poate demostra că respectivul angajator a plătit dările la fondul de sănătate. CJAS ar trebui să intre în conturile angajatorilor şi să verifice dacă au fost viraţi banii. Oricum, cărţile de muncă ale celor care lucrează la Stat nu sunt la noi", ne-a declarat directorul coordonator al ITM, Bogdan Roman.

Tăcere de mormânt la CAS

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Braşov nu au putut fi contactaţi,  pentru a explica cum au de gând să le răspundă braşovenilor care vor prezenta actele doveditoare solicitate.

De la prima publicare a listei cu datornici, pe site-ul instituţiei au fost operate modificări repetate. Lista a fost retrasă şi republicată în mai multe rânduri, iar în varianta actuală nu mai sunt menţionate sumele restante către fondul de sănătate. În schimb, în dreptul fiecărui nume este menţionată o decizie de impunere emisă la începutul acestei luni.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite