Braşovenii O. Bjoza şi F. Postolachi cer Guvernului instituirea unor zile anticomuniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România şi Florin Postolachi, preşedintele Asociaţiei „15 noiembrie 1987" cer, alături de alte personalităţi din ţară, instituirea unor zile anticomuniste.

Astfel, într-o scrisoare trimisă pe adresa Guvernului, se menţionează că „vă cerem să declaraţi prin două Hotărâri de Guvern, ziua de 21 Decembrie - "Ziua memoriei victimelor comunismului în România" şi ziua de 23 August - "Ziua memoriei victimelor fascismului şi comunismului" aşa cum cere şi punctul 9 al Declaraţiei de la Praga din 3 iunie 2008 privind conştiinţa morală europeană şi comunismul. Menţionăm că la 23 august 1939, la Moscova, a fost semnat Pactul Hitler-Stalin care a avut consecinţe extrem de grave în istoria României".

Potrivit iniţiatorilor, cu ocazia "Zilei memoriei victimelor comunismului în România"  vor fi organizate acţiuni de comemorare a victimelor comunismului, de prezentare a caracterului ilegitim şi criminal al regimului comunist din România începând de la instaurarea lui prin forţa armată sovietică şi până la prăbuşire.

În documentul înaintat Guvernului se face şi o succintă trecere în revistă a crimelor comise de sistemul comunist în România.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite