Braşovenii, sub avalanşa creşterii de preţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile la alimente au crescut cu 0,38% în luna august, faţă de luna iulie. Creşteri mai mari de preţuri s-au înregistrat la legume, fructe, ouă, miere de albine, ulei, şi brânză. 

Cel mai mare procent de scumpire a fost înregistrat la legume şi conserve de legume, având în vedere sezonul de preparare al acestora, de 1,95%. Pe locul doi se situează citricele cu o creştere de 1,70%, urmate de preţurile la ouă, care au crescut  cu 1,26%. În schimb, au scăzut preţurile la fructe proaspete, cartofi, zahăr şi carne de bovine.

În ceea ce priveşte mărfurile nealimentare, preţurile au crescut, în august, cu 0,4 procente. Ţăgările sunt fruntaşe în topul scumpirilor, cu preţuri mai mari cu 0,52%, urmate de cărţi, ziare şi reviste, cu o creştere de 0,38% şi detergenţi, pentru care braşovenii au plătit cu 0,29% mai mult. La polul opus, au scăzut preţurile la combustibili, ceasuri, aparate audio-video şi articole sportive.

Apă şi salubritate, mai scumpe

Braşovenii au plătit cu 2,51% mai mult pentru serviciile de salubritate şi apă-canal, cu 1,20% la telefon şi transport urban, cu 0,68% pentru igienă şi cosmetică şi cu 0,54% mai mult pentru abonamente radio şi TV. Scăderi de preţuri la servicii s-au înregistrat cu 0,6%, la chirii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite