Braşov: Braşovenii nu vor să adopte câini maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Braşovenii nu vor să adopte câini maidanezi
Braşov: Braşovenii nu vor să adopte câini maidanezi

Deşi mulţi dintre braşoveni se declară mari iubitori de animale şi se opun eutanasierii lor atunci când sunt capturate de pe domeniul public, doar doi câini din cei 200 de la Azilul de la Stupini au fost adoptaţi la acţiunea din weekend.

La sfârşitul săptămânii trecute, toţi cei care doreau să ia acasă un câine, pentru a-l scăpa din captivitate sau chiar de la eutanasiere, puteau să facă acest lucru la Azilul de câini din cartierul Stupini. Conducerea Serviciului Public  pentru Gospodărirea Animalelor (SPGA) Braşov a iniţiat o adevărată campanie referitoare la posibilitatea adoptării câinilor, însă acţiunea nu a avut, practic, niciun  ecou în rândul cetăţenilor.

În mod real nu am rezolvat nimic: pe parcursul celor trei zile în care braşovenii puteau adopta câini din Adăpost nu am dat decât două animale! Şi acelea unor oamenii din Săcele. În rest, au mai venit două familii, dar doreau câini de rasă. Nu au găsit, dar nici nu au adoptat vreun altul. Toată lumea se declară mare iubitoare de animale, toţi ne înjură când îi strângem de pe străzi sau când, din diferite motive, îi eutanasiem, dar absolut nimeni nu vine să ia unul acasă pentru a-l îngriji”, ne-a declarat astăzi directorul SPGA, Flavius Bărbulescu.

Acuzaţi de toate relele

Acţiunea de adopţie a fost iniţiată ca replică adusă acuzelor unor asociaţii de protecţie a animalelor  care au susţinut că sute de câini sunt ţinuţi în condiţii mizerabile, iar apoi sunt ucişi, în mod ilegal, de către angajaţii SPGA. „Am fost acuzaţi de tot felul de barbarii, însă nimeni nu vrea să vadă situaţia la faţa locului sau să se implice. În ultima perioadă, doar cei de la Asociaţia «Milioane de Prieteni» au mai adoptat nişte câini”, a mai precizat Bărbulescu. Directorul SPGA ne-a spus că, pe viitor, braşovenii vor putea oricând să adopte câini, cu condiţia să vină la Adăpost în timpul programului. Doritorii vor primi gratuit un patruped ce va fi sterilizat şi deparazitat.

Săptămâna trecută ar fi trebuit să înceapă, la nivelul întregului oraş, o campanie de sterilizare a tuturor câinilor găsiţi pe domeniul public. Acţiunea a fost, însă, amânată, deoarece organizaţia care s-a oferit să sponsorizeze operaţiunile a dorit încheierea prealabilă a unui protocol care să specifice obligaţiile părţilor, document care nu a fost încă întocmit.

Campanie de sterilizare amânată

Pentru ca protocolul cerut de asociaţia ce doreşte să se implice în sterilizarea câinilor comunitari din Braşov să poată fi încheiat, asupra acestui document trebuie să se pronunţe şi Consiliul Local. În aceste condiţii, campanie ar putea demara doar de luna viitoare şi asta pentru că CL se va întruni doar în ultima zi a acestei luni.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite