Braşov: Braşovenii nu se înghesuie la ajutoarele pentru încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Braşovenii nu se înghesuie la ajutoarele pentru încălzire
Braşov: Braşovenii nu se înghesuie la ajutoarele pentru încălzire

Peste 30.000 de braşoveni ar putea beneficia de subvenţia din partea Primăriei însă până acum doar 400 şi-au depus cereri pentru ajutorul de încălzire în lunile de iarnă. Cei care ştiu că au venituri mici sunt aşteptaţi la CET şi Distigaz până pe 30 noiembrie.

Ajutorul de încălzire se acordă din noiembrie până în martie inclusiv, iar cererile se pot depune pe tot parcursul sezonului rece. Ca să beneficieze de ajutor, solicitanţii trebuie să aibă un venit minim de 615 lei pe mebru de familie. Dosarul pentru acordarea lui trebuie să conţină o cerere, o declaraţie pe propria răspundere în care să fie trecute toate veniturile, inclusiv alocaţii, burse sau diferite indemnizaţii, o adeverinţă de salariu, cupon de pensie şi copie după cartea de identitate sau certificatul de naştere. Persoanele singure care se încălzesc cu energie termică în sistem centralizat beneficiază de o compensare mai mare cu 10% faţă de proporţiile stabilite pentru familii, iar cei care primesc ajutor social au o compensare de 100%.

Doar 400 de braşoveni şi-au depus deja dosarele, în timp ce la ghişee sunt aşteptaţi 30.000. „Îi aşteptăm pe braşoveni să-şi depună cererile la sediile CET şi Distrigaz. Cei care se încadrează şi nu vin până în data de 30 noiembrie vor primi ajutorul pe tot parcursul sezonului. În cazul în care intervin modificări în veniturilor, trebuie să le comunice în termen de cinci zile“, a spus Anca Gâţeiu, directorul Direcţiei de Servicii Sociale din Braşov.

Ajutor în funcţie de venituri

Persoana care completează cererea de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei trebuie să fie proprietarul locuinţei sau titularul contractului de închiriere al acesteia. Formularele de cerere şi declaraţia pe proprie răspundere sunt puse la dispoziţia solicitanţilor de către furnizorul de energie termică şi cel de gaze naturale, prin intermediul asociaţiilor de proprietari, dar şi la casieriile celor două instituţii furnizoare de servicii. Ajutorul pentru încălzire se acordă diferenţiat, în funcţie de venitul mediu lunar pe membru de familie şi este cuprins între 19  şi 262 de lei lunar. Anul trecut, 23.000 de braşoveni au beneficiat de subvenţie.

Depunerea cererilor

Pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzire, cererile trebuie depuse la sediul CET de pe strada Parcul Mic nr. 23-25, de luni până vineri între orele 08.00 – 19.00  şi la sediul GDF SUEZ, de pe strada Bisericii Române nr. 107A, de luni până vineri între orele 16.00 - 19.30 . Mai multe informaţii obţineţi la numărul de telefon 0368/464081 interior 19 sau 15.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite