Brasov: Braşovenii pot adopta câini de la adăpostul din Stupini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brasov: Braşovenii pot adopta câini de la adăpostul din Stupini
Brasov: Braşovenii pot adopta câini de la adăpostul din Stupini

Începând de astăzi şi până duminică, braşovenii pot adopta gratuit câini de la Adăpostul de la Stupini.

Directorul Serviciului Public de Gospodărire a Animalelor (SPGA), Flavius Bărbulescu susţine că această acţiune a fost organizată pentru a permite iubitorilor de câini să adopte patrupede. Toţi care îşi vor alege un câine vor primi un animal sterilizat, vaccinat antirabic, deparazitat şi microcipat, servicii ce vor fi acordate de Asociaţia "Milioane de prieteni".

La ora actuală, în adăpostul din Stupini sunt cazaţi peste 200 de câini. Trebuie spus, însă, că acţiunile similare desfăşurate anul trecut nu s-au bucurat de succes: pe tot parcursul anului 2008 a fost adoptat un singur câine.

Vineri va începe pe raza municipiului Braşov o amplă acţiune de microcipare şi crotaliere a câinilor fără stăpân, aceasta după ce, în prealabil, vor fi sterilizaţi şi vaccinaţi. Demersul face parte dintr-un program demarat de Asociaţia "Milioane de prieteni", împreună cu alte două organizaţii din străinătate şi se va desfăşura cu sprijinul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al SPGA. Flavius Bărbulescu a precizat că primii câini vizaţi vor fi cei de pe marile platforme industriale, iar apoi cei de pe străzile municipiului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite