Braşov: Braşoveni în număr mic la miting, din lipsă de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Braşoveni în număr mic la miting, din lipsă de bani
Braşov: Braşoveni în număr mic la miting, din lipsă de bani

Aproximativ 600 de braşoveni au plecat în această dimineaţă la cel mai mare miting al ultimilor ani. Numărul lor este mic în comparaţie cu participarea la alte mitinguri organizate în capitală, însă vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Ligia Mara, explică acest lucru prin lipsa banilor.


Patru confederaţii sindicale se reunesc în faţa Guvernului pentru a manifesta împotriva Legii unice de salarizare. Dintre cei peste 20.000 de sindicalişti şi angajaţi din mediul privat care vor fi prezenţi la mitingul programat să înceapă la ora 11.00, aproximativ 600 sunt braşoveni. Cu toţii cer un salariu minim pe economie de 740 de lei în 2010, refacerea grilelor din legea unică de salarizare, susţinerea unităţilor economice, crearea de locuri de muncă şi protecţia lucrătorilor.

Cei mai mulţi manifestanţi braşoveni, aproximativ 350, fac parte din CNS Cartel Alfa. Parte dintre ei sunt lucrători ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă Codlea.

Ligia Mara, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ spune că numărul mic de participanţi din Braşov la miting se datorează lipsei de bani pentru deplasare. În următoarele săptămâni federaţiile din învăţământ vor organiza un miting al cadrelor didactice. „Deocamdată, cadrele didactice nu mai pun note în catalog, ci în caietele personale. Bineînţeles, fiecare elev este informat cu privire la nota pe care o ia, dar aceasta nu este trecută în catalog“, a declarat Ligia Mara, citată de MyTex.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite