VIDEO: Braşoveanul găsit carbonizat in curtea unei şcoli din Bucureşti a lăsat familiei un bilet prin care spunea că pleacă la o mănăstire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Tătaru suferise, în urmă cu doi ani, un atac cerebral şi a rămas cu un defect de vorbire, motiv pentru care spera să se vindece la mănăstire. Camerele de supraveghere din Gara Braşov l-au suprins pe bărbat urcându-se într-un microbuz, cu destinaţia Bucureşti. Bărbatul a mai plecat de-acasă, în 2009, şi a fost găsit dezbrăcat în centrul Braşovului, După Ziduri.

Bărbatul găsit carbonizat în curtea Grupului Şcolar Electronica din Capitală, şi-a plănuit plecarea. În ultima zi petrecută la Hălchiu, unde locuia împreună cu familia, Vasile Tătaru a făcut piaţa, apoi a dispărut a de-acasă, dar nu a uitat să-şi sune soţia şi să-i lase câteva instrucţiuni.

Marţi, pe 19 iulie, a plecat la piaţă. M-a sunat pe la 14.40 şi a zis ca a ajuns acasa, că dă de mancare la pui şi se culcă. I-am spus să stea jos, că are probleme cu inima. Pe la 15.00, a venit ginerele la mine, la muncă, şi mi-a zis că merge acasă. Când a ajuns, m-a sunat şi mi-a zis că poarta şi uşile sunt încuiate şi nu poate intra în casă. I-am spus să caute cheile sunt preşul de la uşa şi le-a găsit. A intrat în casă, dar el nu era nicăieri. Apoi am intrat în panică, nu ştiam unde e. L-am sunat şi nu îmi răspundea. Am zis că sigur s-a întâmplat ceva cu el. La 17.00 şi un pic m-a sunat şi mi-a zis: «Ascultă, cheile de la casă sunt sub preş» şi mi-a închis telefonul", povesteşte soţia victimei, Maria Tătaru.

După miezul nopţii, femeia a primit din nou un telefon. „La 00.30 a sunat şi a spus: «Ascultă, actele tale sunt sub televizor. M-am uitat, le-am găsit şi, în acte, era o foaie şi o declaraţie, despre care eu cred ca a compus-o altcineva. Scria că a plecat la mănăstire cu un preot, ca să se facă bine. Dacă în timp de 3 luni se face bine vine acasă, daca nu, mai vine în 2016. Mai scria că şi-a luat trei plase cu haine şi încălţăminte şi când m-am uitat în sertar, am văzut că lipseau din lucrurile lui. Nu a luat lucruri de valoare. Şi buletinul l-a lăsat acasă", mai spune Maria Tătaru.

Tătaru Vasile - Gara Braşov, video Poliţia TF from normal-a-normal .

Vasile Tătaru a fost surprins de camere de supraveghere din Gara Braşov în timp ce se urca într-un microbuz, care efectuează curse pe ruta Braşov-Bucureşti. Soţia lui nu îşi explică nici acum ce ar fi putut căuta bărbatul la Bucureşti, dar spune că nu era pentru prima dată când Vasile Tătaru pleca de acasă. „El a mi-a mai fost dispărut în 2009, în Braşov. După ce a făcut atacul cerebral, a plecat noaptea de acasă. Mi-a lăsat verigheta şi un bileţel în care scria: «Un om singur pe lume, Doamne ajută!» Am anunţa Politia şi l-au găsit în Livada Poştei, în zona cunoscută sub numele de După Ziduri. Era în pielea goală", afirmă femeia.

Acum, Maria Tătaru se pregăteşte de înmormântare. Între timp, poliţiştii vor să afle care au fost ultimele persoane care l-au văzut pe bărbat şi cum a ajuns în curtea şcolii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image

<!--[if gte mso 10]>

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite