Braşoveancă, regină în Paraguay

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Bitiuşcă are 26 de ani, este născută la Braşov, dar s-a stabilit în America de Sud.În august 2010, braşoveanca a plecat pentru a face carieră în Asuncion, Paraguay, iar în prezent a devenit faimoasă, datorită vocii ei.

În mai puţin de un an, Cristian Bitiuşcă a reuşit să se facă respectată şi apreciată de locuitorii din Asusncion. Tânăra de 26 de ani a ales să plece din România, întrucât în ţară vocea ei nu era apreciată la adevărata valoare. Acum, după un an, Cristina este o artistă cunoscută în muzica din Paraguay, are frecvente apariţii la TV şi este invitată la numeroase petreceri private.

Fata provine dintr-o familie modestă din Braşov şi a plecat departe de cei dragi încă de la vârstă de 20 de ani, atunci când a ales să meargă pe vase de croazieră, ca solistă vocală. Din motive financiare, Cristina a fost nevoită să renunţe la facultate. „Trebuia să fac ceva pentru a câştiga un ban pentru a-mi întreţine familia. În România am participat la o ediţie a emisiunii «Şcoala Vedetelor», însă nu am avut succes fiindcă eram plinuţă, vocea trecând în plan secund", îşi aminteşte cu regret Cristina Bitiuşcă. În anul 2004, tânăra din Braşov a participat la Festivalul „Cerbul de Aur". A cântat atunci alături de trupa Slang.

Şi-a cunoscut jumătatea pe vas

În Paraguay, Cristina cântă împreună cu trupa Eurolatina, band-ul său şi al viitorului soţ, Alcides, un cunoscut harpist din Asuncion. Cei doi s-au cunoscut în 2007, într-o croazieră în Australia, iar în octombrie va veni pe lume şi primul lor copil. Cel mai greu îi este Cristinei să stea departe de familie.

„Vin acasă în fiecare an, dar comunicăm foarte des pe internet. Mă simt bine în Paraguay, care a devenit ţara mea de adopţie. Câştig decent, sunt mulţumită de banii pe care îi primesc aici, mai ales că nu sunt o persoană care să trăiască pe picior mare", a precizat tânăra care interpretează melodii în limba guarani, dialectul vechilor indieni.

Planurile pe termen lung ale tinerei de 26 de ani nu se leagă de România. „Nu m-aş mai întoarce niciodată în industria muzicală din ţara noastră. Acolo există prea multe interese şi se pune accent doar pe imagine. Dacă interpreta nu e sexy, vocea nu mai contează", a încheiat Cristina.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite