Braşov: Braşoveancă păgubită de doi bărbaţi „de la Gaz“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Braşoveancă păgubită de doi bărbaţi „de la Gaz“
Braşov: Braşoveancă păgubită de doi bărbaţi „de la Gaz“

O pensionară a rămas fără bani, după ce a primit în casă doi bărbaţi care s-au recomandat a fi „de la Gaz“. Femeia a fost păgubită cu suma de 1.000 de lei.

Hoţii nu au nicio jenă să îşi aleagă victime din rândul persoanelor vârstnice. S-a întâmplat şi ieri, când o pensionară de 79 de ani, din Bartolomeu, a rămas fără cei 1.000 de lei pe care îi avea în casă. Femeia a primit în locuinţă doi bărbaţi care s-au recomandat a fi „de la Gaz“. A stat cu ei cât au „verificat“ instalaţia, iar la final le-a plătit 100 de lei, pentru „serviciu”.
Am luat geanta din sufragerie şi le-am dat 100 de lei. Unul dintre ei a scris o chitanţă, m-a pus să o semnez şi, probabil că în acest timp, celălalt a scos restul de bani din geantă. M-au întrebat dacă sunt singură acasă, iar când au auzit că nora şi fiul meu sunt dincolo, au plecat imediat. Peste câteva ore mi-am dat seama că mi-au furat cei 900 de lei din geantă“, a povestit Irina T. Victima a depus plângere la Poliţie, însă şansele ca hoţii să fie prinşi sunt foarte mici.

Foarte multe victime
„Am primit foarte multe sesizări de acest gen, în special de la persoane vârstnice. Le atragem atenţia mai ales celor care stau la case, să nu mai primească pe nimeni înăuntru, pentru că aceşti oameni profită de naivitatea bătrânilor. Majoritatea se recomandă a fi de la diferite instituţii, dar au uniforme şi legitimaţii falsificate. Oamenii îi lasă în case, iar apoi se trezesc fără bani“, a spus comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov. Naghi a mai atras atenţia că aceşti hoţi acţionează în special în cartiere cu multe case, unde, de obicei, locuiesc mulţi pensionari. Sună la porţi, se recomandă ca fiind furnizorul de apă, gaz sau electricitate şi reuşesc să intre în case. Sub pretextul controlului, intră în toate camerele şi, profitând de neatenţia şi naivitatea bătrânilor, le fură toţi banii pe care îi găsesc. Ca să nu creeze suspiciuni, la plecare le precep şi o taxă modică şi le dau şi o chitanţă falsă, care să „justifice“ controlul făcut. 

Reviziile nu se plătesc pe loc

Reprezentanţii furnizorilor de utilităţi precizează că îşi anunţă întotdeauna reviziile, iar angajaţii care vin să le efectueze nu solicită niciun ban. Taxa pentru controalele efectuate este cuprinsă în factura din luna următoare. Braşovenii îi pot verifica pe angajaţii furnizorilor de utilităţi, sunând la sediul societăţii să se intereseze dacă, într-adevăr, se efectuează controale.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite