VEZI FOTO Acrobaţii pe cal, la Festivalul Ecvestru de la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domnişoara cascador Luminiţa Filimon din Bucureşti a oferit un spectacol extrordinar de acrobaţii pe cal, în cadrul celei de-a IX-a ediţie a Festivalului Ecvestru, de la Râşnov.

Tânăra şi curajoasa Luminiţa a fost surpriza Festivalului Ecvestru de la Râşnov. Acrobaţiile pe care le-a făcut pe un cal de 11 ani, din rasa gidran, adus tocmai din Siria, au uimit toţi spectatorii.

image

„Sunt aproape 11 ani de când fac călărie, mai exact acrobaţii pe cai. Mă antrenez aproape zilnic. Este foarte importantă comunicarea dintre mine şi cal şi gradul de cunoaştere. Sfatul meu pentru cei care doresc să practice acest sport este să se apuce fără bariere pentru că este un sport cu totul deosebit“, a mărturisit Luminiţa Filomon. 

image

Deschiderea oficială a Festivalului Ecvestru a avut loc astăzi, la ora 11.00, când spectatorii de toate vârstele au putut admira: Parada Doamnelor şi demonstraţiile de cascadorie cu cai. Astfel, braşovenii şi turiştii au putut admira cabaline din rase precum: lipiţan, semigreu românesc, dar şi cai cu sânge englez sau arab, care au defilat cu graţie pe platoul Valea Cetăţii.

image

Cel mai tânăr jocheu a fost o fetiţă din Bucureşti, de numai 9 ani. „Am un căluţ cu sânge arab, pe nume «Fulger», care va împlini imediat cinci ani. Călăresc de când aveam şase ani şi îmi place tare mult“, a spus Rose Marie Dadeh Dare. 

image

Cea mai aşteptată probă a fost cea de tracţiune. În cadrul acestei probe, cei mai puternici cai au fost puşi să tragă un buştean de aproape trei tone. „Mi-a plăcut tare mult domnişoara care a făcut acrobaţii pe cal. Chiar dacă am călărit şi eu, mi-ar trebui mult curaj să pot face măcar un număr din ceea ce a făcut ea“, a spus Cristina Movileanu, care a venit din Codlea pentru a admira frumoasele cabaline.

image

De la eveniment nu au lipsit, bineînţeles, micii şi berea.

image

Festivalul Ecvestru va avea loc şi mâine, când sunteţi invitaţă să asistaţi la proba de frumuseţe cabalină. Începând cu ora 11.00, pot fi admirate exempleare din cele mai importante rase.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite