Unde se pot bucura pescarii de vara perfectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O undiţă şi nada potrivită sunt suficiente pentru cei care vor să petreacă concediul perfect cu bani puţini. Zilele însorite, bronzul de calitate şi specialităţile din peşte sunt doar câteva dintre binefacerile unei vacanţe pe bălţile din apropierea Braşovului.

Pescarii, de toate vârstele, au la dispoziţie mai multe locuri de relaxare în judeţul Braşov. Indiferent că este vorba despre locuri amenjate sau nu, amatorii de pescuit pot petrece câteva zile de vacanţă în natură. Cei care doresc să îşi petreacă vacanţa împreună cu familia pot opta pentru locurile în care se pot caza în cele mai bune condiţii.

Ofertă pentru familii

Vadu Roşu este unul dintre cele mai căutate locuri de turiştii din toată ţara. Aici, administratorii au oferte speciale pentru familiile amatoare de o minivacanţă. Cei care rezervă o cameră dublă măcar pentru două nopţi beneficiază de reducere de 10%, atât la preţul de cazare, cât şi pentru taxele de pescuit. „Reducerile sunt şi mai mari, cu cât şederea este mai lungă. Pentru trei zile, preţul scade cu un sfert, o persoană poate să pescuiască doar cu 80 de lei, tot minisejurul. Balta Doripesco 6 este ideală pentru familii, este o baltă mică, cu multă vegetaţie şi există şi un foişor. Turiştii pot comanda mâncare la restaurant, iar aceasta le este servită direct pe baltă, fără să fie necesară deplasarea", spune Ruxandra Coc, directorul de dezvoltare al Doripesco, firma care administrează balta de la Vadu Roşu.

image

Click pe imaginile de mai sus pentru o fotogalerie cu pescarii de la Doripesco!

Pescarii pot pleca de aici, zilnic, cu 10 kilograme de peşte, sau chiar mai mult, dacă achită contravaloarea acestuia. Sunt admise trei undiţe de pescar, iar programul pentru pescuit este 6.30-19.30. Pescuitul pe timp de noapte sau furtună este interzis. Complexul este situat pe drumul naţional 13, în apropiere de localitatea Rotbav, la aproximativ 25 de kilometri de Braşov. Tot la Rotbav, există patru bălţi gospodărite de stat. Este vorba despre 120 de hectare de ape repopulate chiar anul acesta cu ştiucă, caras, crap şi somn. Cu doar 30 de lei pe zi, orice pescar se poate bucura de bogăţia acestor bălţi. Un abonament anual pentru întreaga zonă, eliberat de Asociaţia Judeţeană a Pescarilor şi Vânătorilor Braşov, costă 350 de lei.

Bălţi şi pentru profesionişti

Complexul Doripesco include şase lacuri, dintre care două sunt destinate exclusiv pescuitului industrial. Profesioniştii au la dispoziţie Balta nr. 4, unde au acces doar membrii Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Doripesco. Taxele de pescuit sunt aici de 60 de lei, pentru 12 ore şi 120 de lei, pentru 24 de ore. Reînnoirea legitimaţiei costă 150 de lei anual. Pescarii au aici locuri prestabilite, iar accesul se face doar cu echipament complet: cârlig fără pinten, saltea de crap, spray dezinfectant şi penseta de scos cârligul. Fiecare pescar are dreptul la patru undiţe, cu care pot practica acest sport şi pe timpul nopţii. Şi pe această baltă serviciul lake service (mâncare şi băutură servită la locul de pescuit) este activ.

Amatorii pot campa în apropierea bălţii 2-3, de unde fiecare poate pleca cu cinci kilograme de peşte inclus în preţul zilnic. O zi de pescuit aici costă doar 35 de lei. Acelaşi preţ se parctică şi la Bălţile Cişmaşu, din Hărman. Cei care doresc să încingă grătarele trebuie să plătească în plus o taxă de cinci lei.

image

Click pe imaginile de mai sus pentru o fotogalerie cu bălţile de pescuit!

Fir întins, la Făgăraş

În zona Făgăraşului, pescarii împătimiţi au la dispoziţie câteva bălţi mai mici, dar extrem de bogate în peşte. La Ucea, Balta Stigma Fishing se întinde pe patru hectare de apă, populate cu trei tone de crap şi două tone de caras. La Beclean, complexul Fânţâniţa Crăiesei oferă cazare la hotel sau în camping. Bălţile se întind pe 10 hectare, iar taxa zilnică pentru pescuit este de 50 de lei, pe zi.
Şi balta de la Arini atrage zeci de turişti la fiecare sfârşit de săptămână. Aici funcţionează abonamentele anuale, în valoare de 400 de lei. Balta a fost populată în special cu crap, dar există şi alte specii de peşti specifici râului Olt. Zona este împânzită de vegetaţie bogată, astfel încât turiştii au parte deopotrivă de soare şi umbră.

Delta din Carpaţi

Turiştii veniţi din toate colţurile ţării poposesc tot mai des în Rezervaţia de la Dumbrăviţa, zonă denumită „Delta din Carpaţi". Barajul Dumbrăviţa este locul ideal pentru pescarii îndrăgostiţi de natură. Lacul se întinde pe 120 de hectare, iar în zonă există şi locuri potrivite pentru campat. Tariful zilnic pentru pescuit este de 25 de lei pe zi, însă elevii, studenţii şi pensionarii nu trebuie să plătească decât 20 de lei. Accesul se face de la Braşov spre Făgăraş, pe DN 1, până la punctul la care şoferii fac dreapta către Dumbrăviţa. Maşinile au acces până în apropierea lacului, iar locul este ideal pentru turismul de weekend.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite