Piaţa Sfatului, în topul preferinţelor braşovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o campanie iniţiată de reporterii Adevărul Braşov, pe site-ul brasov.adevarul.ro se poate vota simbolul oraşului de sub Tâmpa. Părerile braşovenilor sunt împărţite. Dacă unii sunt ironici şi propun diferite variante comice, alţii cred că Piaţa Sfatului este simbolul Braşovului.

Timp de două săptămâni, cititorii site-ului www.adevarul.ro pot alege simbolul Braşovului. Printre variantele propuse se numără Piaţa Sfatului, Livada Poştei, Strada Republicii, Biserica Neagră, Muntele Tâmpa, dar şi multe alte locaţii care au intrat în istoria oraşului de la poalele Tâmpei.

Cei mai mulţi braşoveni consideră că Piaţa Sfatului, Biserica Neagră sau muntele Tâmpa sunt cele mai importante obiective turistice ale Braşovului. Unii dintre cititori sunt chiar revoltaţi că Patinoarul Olimpic reprezintă o propunere, în detrimentul altor clădiri istorice din municipiu. „Liceul Andrei Şaguna se pare că nu are loc aici, dar s-a găsit loc pentru un patinoar construit recent", este de părere Ilie Birt.

„Giratoriul, simbolul Braşovului"

Cei mai vehemenţi cititori care au postat comentarii pe site-ul brasov.adevarul.ro au remarcat şi partea mai puţin plăcută a oraşului nostru: „Simbolul Braşovului, 1- o şatră de ţigani, 2 - o justiţie oarbă, 3 - multe tone de mizerie, 4 - crime la comandă şi jafuri la lumina zilei...Ăsta e Braşovul", este de părere un cititor care semnează cu pseudonimul „Român". Alţii care au votat pe site-ul www.adevarul.ro fac haz de necaz şi cred cu tărie că simbolul Braşovului este reprezentat de sensurile giratorii din oraş. „Eu aş fi votat sensul giratoriu, dar nu a fost fotografiat, aşa că am votat Piaţa Sfatului, care mi se pare cea mai reprezentativă", a precizat şi Vasiliu.

Pe acelaşi ton ironic a comentat şi „Bv-ean": „Poate simbolul căutat se găseşte în gară, unde te loveşte numele restaurantului «Pi piron»". În schimb, Mel crede că „simbolul reprezentativ al oraşului meu nu poate fi decât acela al martirului braşovean Liviu Babeş, care şi-a dat foc în 1989, pe pârtia Bradul, din Poiana Braşov, lăsând în urmă mesajul «Braşov=Auschwitz»", iar John este de părere că „junii din Schei şi Prima Şcoală Românescă sunt simbolurile Braşovului". Managerul Muzeului „Casa Mureşenilor", Valer Rus, consideră că simbolul Braşovului ar trebui să fie coroana cu rădăcină, care se află şi pe stema oraşului de sub Tâmpa.

„Este destul de dificil să alegi un simbol al Braşovului pentru că există multe elemente reprezentative ale oraşului, de la Casa Sfatului, la Biserica Sf. Nicolae, Biserica Neagră sau Prima Şcoală Românească. Sunt multe elemente care dau reprezentativitate Braşovului, iar unul ar fi sistemul de apărare al Cetăţii, cu bastioane şi turnuri", a menţionat prefectul Braşovului, Ion Gonţea.

Piaţa Sfatului, preferată de braşoveni

48,26% dintre cei care au votat pe site-ul brasov.adevarul.ro au ales Piaţa Sfatului ca principal simbol al Braşovului. Pe locul secund în topul preferinţelor se află Biserica Beagră, cu 27,54%, iar podiumul este completat de Muntele Tâmpa, cu 14,29% din totalul voturilor. La polul opus se află clădirea Modarom şi Patinoarul Olimpic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite