Oferta pentru aeroportul Ghimbav întârzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consorţiul aflat în negocieri cu Consiliul Judeţean Braşov, pentru a demara construcţia aeroportului de la Ghimbav, întârzie depunerea ofertei.

După ce termenul iniţial a fost amânat la cererea investitorului pentru data de 20 august, consorţiul UTI nu a depus nici ieri oferta mult aşteptată. Firma a depus, în schimb, o cerere pentru prelungirea termenului până în 25 august.

„S-a primit la Consiliul Judeţean o adresă prin care firma solicită prelungirea termenului. Aceste negocieri pot fi finalizate doar cu o ofertă finală, pe care, cu siguranţă, o vom primi în aceste zile", a declarat Radu Ispas, administratorul judeţului Braşov. Întrebat despre sumele vehiculate în cadrul negocierilor, acesta a refuzat să facă publică vreo cifră, înainte de a deţine oferta finală de la investitor.

Oferta consorţiului va fi analizată de o comisie special alcătuită a Consiliului Judeţean, care va hotărî dacă propunerea investitorului este conform cu interesele judeţului. Aeroportul de la Ghimbav va fi realizat printr-un parteneriat public-privat, aşa că o parte dintre cheltuielile aferente se impart între Consiliul Judeţean şi firma constructoare. Până la această dată, au fost efectuate lucrări de pregătire a terenului pe care va fi construit aeroportul. Toate studiile şi lucrările de împrejmuire, sistematizare şi nivelare sunt premergătoare şi obligatorii începerii lucrărilor de construcţie propriu-zise.

Consorţiul UTI s-a prezentat la licitaţie şi a îndeplinit condiţiile impuse de aceasta, demarând negocieri cu Consiliul Judeţean Braşov. Oferta finală a firmei priveşte banii pe care investitorul este dispus să îi aloce pentru lucrările de proiectare şi execuţie pentru aeroport.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite