László Tőkés: „Maghiarii din Transilvania sunt atacaţi. Suntem în patria noastră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la Universitatea de Vară de la Tuşnad, vicepreşedintele Parlamentului European, László Tőkés, a ţinut să îşi exprime nemulţumirea faţă de reorganizarea României şi să ceară ajutorul autorităţilor de la Budapesta.

În primul rând, Tőkés a fost nemulţumit de faptul că autorităţile române nu au mai permis montarea unor plăcuţe cu inscripţii în maghiară, în municipiul Miercurea Ciuc, şi de asemenea, el crede că prin reorganizarea teritorială a României s-a urmărit doar asuprirea minorităţii maghiare. „Se atacă cetăţenii maghiari din România şi se atacă ungurii majoritari din Transilvania. Se doreşte o reorganize teritorială în defavoarea maghiarilor", a spus .

Citiţi aici ce consideră premierul Ungariei, Viktor Orban, că ar trebui făcut cu romii

El a adăugat că, din punctul de vedere al reorganizării teritoriale, maghiarii nu vor să mai facă niciun compromis. „Ce va fi cu secuimea şi cu Transilvania? Se continuă politica de asuprire, iar această politică postcomunistă, care şi-a schimbat doar haina, va duce colonizarea ortodoxă a Transilvaniei", a spus nemulţumit episcopul.

 „Suntem în patria noastră"

 Totodată, acesta a susţinut că interpretează atitudinea autorităţilor române ca pe un fel de contestare a existenţei oficiale a secuimii. „Maghiarii îşi pierde siguranţa, ni se cere sa renunţăm la iodentitatea noastră, chiar dacă suntem în patria noastră. Doctrina ne atacă, UDMR ne spune că lezăm interesele naţionale. Dacă preşedintele Băsescu face parte din politicienii români care a ajuns departe prin dialogul cu noi, cerem românilor să fim o naţiune unită români cu maghiară, de asta e nevoie Să găsim calea unirii nu doar cu românii, ci şi cu unghurii din Transilvania", a susţinut Tőkés.

.

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite