Ipoteză şoc în cazul bărbatului carbonizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările sunt încă în toi, dar anchetatorii par să meargă să varianta sinuciderii. Omul nu avea duşmani. Avea în schimb probleme psihice.

Moartea braşoveanului Vasile Tătaru (54 ani) stârneşte noi controverse. Trupul bărbatului a fost găsit carbonizat luna trecută în curtea unui liceu din Bucureşti. Dacă până acum singura ipoteză de lucru a fost cea a unei crime, anchetatorii iau în calcul şi sinuciderea.

Multe semne de întrebare

Noua ipoteză se bazează pe faptul că bărbatul avea o mână liberă în momentul în care a fost găsit. Era legat la picioare şi la celălalt braţ, dar legăturile erau superficiale şi puteau fi desfăcute cu uşurinţă. În plus, mâna dreaptă a fost cea lăsată liberă şi ar fi putut fi folosită pentru autoincendiere. Lângă trupul bărbatului au fost găsite mai multe flacoane goale şi topite, iar anchetatorii încearcă să afle se substanţe chimice au fost în recipiente.

Este mult prea devreme să infirm sau să confirm aceste informaţii. Mai sunt de efectuat multe cercetări până se va ajunge la o concluzie", ne-a declarat Alexandra Şinc, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Varianta sinuciderii nu pare însă imposibilă având în vedere faptul că bărbatul nu avea duşmani. În schimb avea probleme psihice. În urmă cu doi ani, Vasile Tătaru a suferit un atac cerebral şi a rămas cu sechele. În 2009,  a plecat de acasă şi a fost găsit gol puşcă în centrul Braşovului, După Ziduri. Lăsase acasă verigheta şi un bilet în care scria: «Un om singur pe lume, Doamne ajută!»

Plecat spre mănăstire

În 19 iulie 2011 a plecat din nou de acasă fără să anunţe pe nimeni. A luat un microbuz spre Bucureşti. La miezul nopţii, soţia sa a primit un telefon ciudat. „La 00.30 a sunat şi a spus: «Ascultă, actele tale sunt sub televizor». M-am uitat, le-am găsit şi, în acte, era o foaie şi o declaraţie. Scria că a plecat la mănăstire cu un preot, ca să se facă bine. Dacă în timp de trei luni se facea bine venea acasă, dacă nu,scria că mai vine în 2016. Mai scria că şi-a luat trei plase cu haine şi încălţăminte şi când m-am uitat în sertar, am văzut că lipseau din lucrurile lui. Nu a luat lucruri de valoare. Şi buletinul l-a lăsat acasă", mai spune Maria Tătaru, soţia bărbatului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite